Hava Durumu

YERLİ OTOMOBİL BİZE EŞİK ATLATACAKTIR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Otomotiv Sektör Kurulu Toplantısında, Katmerciler Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Katmerci’yi ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YERLİ OTOMOBİL BİZE EŞİK ATLATACAKTIR
 MÜSİAD Bursa Şubesi, gerçekleştirdiği sektör kurulları toplantılarıyla sektörlerin nabzını tutmayı ve gündem oluşturmayı sürdürüyor. Toplantıda konuşan Katmerciler Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Katmerci, savunma sanayisinden otomotive, Türk sanayisinin son durumundan yerli otomobile kadar önemli konulara değindi.

Yerli otomobil ile ilgili görüşlerini aktaran Katmerci, “Yerli otomobilde geç bile kaldık. Büyük ülkeler kendi binek otomobillerini kendileri yaparlar. Gerçekten bu işe kalkışmak babayiğitlik. Bende o katılan 5 firmayı kutluyorum. Esas teşekkürü Cumhurbaşkanımıza yapmamız lazım bu konunun ısrarla takipçisi oldu. Bu proje bize eşik atlatacaktır” dedi.

Dernek merkezinde “Savunma Sanayisi’nde Otomotiv’in Yeri” konu başlığında gerçekleşen toplantıya AK Parti Bursa Eski Milletvekili Önder Matlı, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Sektör Kurulları Başkanı Murat Demir ile birlikte MÜSİAD üyeleri ve Bursa’da otomotiv sektöründe faaliyet gösteren temsilciler katıldı.

“OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜ SAVUNMA SANAYİSİNE YÖNLENDİRMELİYİZ”

Toplantının açılış konuşmasını Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Mehmet Demirci yaptı. Demirci şunları söyledi: “Bursa otomotivin merkezi. Otomotivin; kauçuk, maden, plastik gibi tüm sektörleri içinden barındıran aynı zamanda tüm sektörlere hizmet veren bir yapısı var. Bunlardan biri de savunma sanayi sektörü. Bursa otomotivdeki birikimlerini savunma sanayisine aktarma noktasında 2023 hedefleri doğrultusunda daha farklı çalışmalar yapmalı ve katma değerli yüksek sektörlere odaklanmalıyız. Bu anlamda otomotiv sektörünü katma değeri yüksek savunma sanayisine de yönlendirmemiz gerekiyor.”

“BÜTÜN SEKTÖRLERİMİZDE AKILLI ÜRETİM YAPMA MECBURİYETİNDEYİZ”

Toplantının ev sahibi MÜSİAD Bursa Şubesi Mustafa Gürses ise “Sektör toplantılarımızda otomotivin yanı sıra birçok sektörden arkadaşlarımızı ağırlıyoruz. Buralardan elde ettiğimiz birikimleri herkes kendi sektöründe uyguluyor. Yaptığımız sektör kurulu toplantılarından çok önemli çıktılar alıyoruz. Örneğin bilişim sektöründe endüstri 4,0 tartışıldı. Bütün sektörlerimizde akıllı üretim yapma mecburiyetindeyiz. Aklımızın yanında bilgisayar, robot ve yazılımlardan da destek alacağız. Yaptığımız makine sektör kurulu toplantısında ise katma değerli üretimler yapamazsak ne sanayiye ne ülke kalkınmasına desteğimiz olmayacağını anladık. Savuma sanayii ise milletin kalkınması ve bekası noktasında çok önemlidir. ”

“SAVUNMA SANAYİSİNDE HERKES İŞİN UCUNDAN TUTMALI”

Gecenin konuşmacısı İsmail Katmerci ise şöyle konuştu: “Bir ülkenin kalkınmasında en büyük rol otomotiv sektörünündür. Otomotive yakın derece de rolü olan inşaattır. İnşaatla birlikte otomotiv de lokomotif bir sektördür. Bursa da bu konuda en tecrübeli şehirlerimizden biri. Bursa’da önceleri farklı sektörler vardı. Ama otomotivle birlikte Bursa ve Bursa sanayisi çok gelişti.”

Savunma sanayisinde herkes işin bir ucundan tutması lazım diyen Katmerci sözlerine şöyle devam etti: “Savunma sanayiinin kurulmasında ve gelişmesinde Cumhurbaşkanımızın büyük rolü ve desteği var. Her zaman bize pozitif enerji verdi. Savunma sanayisinin gelişmesinde ihalelerin KOBİ’ler dağıtılmasının da rolü büyük. Bu şekilde herkes savunma sanayisinin içine girebiliyor. Zaten ülkemizin en büyük problemlerinden biri de istihdam. Bu anlamda özel sektör, KOBİ’ler ve yan sanayiler önemli görevler görüyor. O sebeple devletimiz bu konuda oldukça hassas ve sanayicinin lehine teşvikler çıkarıyor.”

“TÜRK SANAYİCİSİNİN ZEKÂSINA GÜVENİYORUM”

Katmerci, “Türk sanayicisinin zekâsına güveniyor ve inanıyorum. Bir şeyi Avrupa’da bir firma yapıyorsa Türkiye’deki firmada yapar. Türk sanayisinin geldiği nokta Almanya veya İtalya’dan geri değil. Sanayideki gelişmek üst üste koyarak olur. Türkiye olarak bizde oldukça ilerideyiz” dedi. Savunma sanayisine yatırım yapmanın birçok avantajı olduğunu da ifade eden Katmerci, bu avantajları şöyle sıraladı: “KDV istisnanız yatırım imkânı, gümrük vergisi muafiyeti, yüzde 8 vergi indirimi var. Teşvikler de uygulama süresi 7 yıl.”

Program sonunda MÜSİAD Bursa Şubesi Mustafa Gürses tarafından Katmerciler Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Katmerci’ye teşekkür hediyesi takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.