Hava Durumu

Yıldırım Belediyesi’nden engellilere istihdam desteği

Yıldırım Belediyesi ve OYAK Renault iş birliğiyle gerçekleştirilen iş buluşmaları, iş arayan engellilere umut oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yıldırım Belediyesi’nden engellilere istihdam desteği
 Yıldırım Belediyesi, daha evvel bin 250 engelli vatandaşa iş imkânı sağlanan ‘Engelli İstihdam Seferberliği Buluşması’nın ardından iş arayan engelli vatandaşlar ile Oyak Renault fabrikası temsilcilerini Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi Yıldırım Han Salonu’nda bir araya getirdi. 60’ın üzerinde engelli işletme temsilcileri tarafından mülâkata tabi tutuldu. Görüşmelerin ardından sağlık kontrolleri olumlu çıkan adaylar kısa sürede istihdam edilecek.
Yaşamanın birlikte güzel olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yerel yönetimler olarak toplumsal kalkınmayı sağlayacak hizmetler yapıyor ve her hizmetimizi de engelli kardeşlerimizi düşünerek hayata geçiriyoruz. Engellileri dört duvar arasından kurtarmak amacıyla kurduğumuz Engelsiz Mutfak’ta 110 kursiyerimiz ve Müzik Akademisi’Nde bin 300 kursiyerimiz sosyal hayata dahil oluyor. Belediyemiz bünyesindeki İstihdam Masası’nda 15 bin iş başvurusu yönlendirmesi gerçekleştirirken, bin 200 vatandaşımızın iş başı yapmasına katkıda bulunduk. Engelli vatandaşlarımız iş yeri açmak istediklerinde kendilerinden işletme ruhsatı hizmet ücretini almıyoruz. Belediyemizin spor kulübü bünyesinde çok sayıda engelli sporcumuz var kazandıkları hem ulusal hem uluslararası başarılar ile gururumuz oldular” dedi.
İş bulmak için arkadaşı ile birlikte Kütahya’dan geldiklerini söyleyen Ahmet Çalışkan Yıldırım Belediyesi’ne kendilerine sağladıkları imkândan dolayı teşekkür ederek, “Engelliler olarak iş bulmakta zorlanıyoruz. Bu konuda bize yardımcı olan Yıldırım Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Eğer işe alınırsak arkadaşım Şevket Ay ile birlikte Bursa’da ev tutacağız” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.