Hava Durumu

Kulelerde Şiir Okuyalım Mı?

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2018 12:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2018 12:15
 Sunay Akın, “Dünyanın ilk Şiir Cumhuriyeti 9 Mayıs 1992 İstanbul’da Kız Kulesi’nde ilan edildi” demektedir.

Akın’ın Şiir Cumhuriyet’ini anlatışını, şöyle özetleyelim; “Kitapseverler, şairler ve şiirseverler Üsküdar’dan kalkan balıkçı motorlarıyla Kız Kulesi’nde inip Şiir Akşamları’na katılırlardı. Aralarından dileyen biri burada şiir okurdu.”

İstanbul Kız Kulesi’nde insanların; mikrofonu eline alıp bazen hayatlarından hikayelerle besledikleri şiirlerini okumalarını, duygu ve fikir paylaşımları olarak görüyorum. Duygular ve fikirler, gönül verenlere rahatlıkla açılabilir. Şiirsever olmakla yürekler ve beyinler, tanışmasalar bile iletişim kurabilir.  

İstanbul’da Kız Kulesi’nde “Şiir Akşamları” vardı. Şimdi Bursa’da Şiir Kulesi’nde “Şiir Günleri” var.

Bursa’nın “Şiir Kulesi” 12 Ekim 2017’de açıldı. Bir anıt heykel olan bu kule, 25 şairin yüzleriyle şekillendirilip 12 metre yükseltilmiştir. Kulenin alt zeminine 600’e yakın Türk şairinin isimleri yazılmıştır.

Edgar Allan Poe’nin “Bir Düş” , Feruğ Ferruzad’ın “Sevmekten” , Zekai Özger’in “Dinmez” , Behçet Aysan’ın “Dışarda Kar” ve Turgut Uyar’ın “Sevda Üstüne” şiirleri bugüne kadar “Şiir Kulesi’nde” okunanlardan bazılarıdır.

Bursa’ da “Şiir Günleri’nde”, şiirseverlerin aktif katılımcı olmasını hayal ediyorum. Şairlerimizin eserleri seslendirilirken yanımızda getirdiğimiz poğaçalarımızla çay yudumlayabiliriz.

Acizane ve heyecanlandıran dileğim; her gün saat 14:00’da buluşulan etkinliğe, kendi şiirlerimden birini okuyarak katılmak. Belediye Kütüphane Müdürlüğü görevlisi, bana şiir okuma hakkını kullandırabilir mi? Bir gün, “Umut Meşaleni Yak” başlığına sahip dizelerim sesimle can bulacak mı?

Gönlündeki umut meşaleni yak.

Geceler; yanına yumuşacık yanaşacak

Ve başını şefkatine yaslayacak.

Sabahlar; narince dokunacak

Ve seni ılık bir duş gibi yıkayacak.

Hepimiz yazalım, okuyalım ve dinleyelim. Kız Kulesi’nde “Şiir Akşamları” yine başlasın. Şiir Kulesi’ nde “Şiir Günlerimiz” devam etsin. Şiir günlerimiz ve akşamlarımız bütün şehirlerimizde düzenlensin. Kendimizle ve çevremizle “Şiir” aracılığıyla sevgiyle buluşalım.

Duygularımızın ve fikirlerimizin ortak noktada buluşması, ruhumuzla bedenimizin el ele verip dengeyi kurmasıdır. Sözel ifade gücünü artıran her eser, içsel ve dışsal yaşantılarımızdaki karışıklıkların çözüm bulmasıdır.

“Hayat şiirdir” ve şiir dolu günler dilerim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.