Hava Durumu

Denetleme

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2017 18:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2017 18:38

Anlayış farkı ve makasın uçları her geçen gün artarak devam etmektedir. Zengin daha çok zenginleşirken, fakir ise daha da fakirleşmektedir. Yabancı filmlerde sık sık karşılaştığımız o getto tipi yapılar artık Türkiye de oluşmaya başlıyor.

Şuanda borcu olmayan hiçbir vatandaş sanırım kalmadı. Niçin borçluluk oranı bu kadar artığını şöyle anlayabiliriz. Hemen hemen herkesin bir köyü, bir kasabası bulunmakta ve atalarından biri neredeyse herkesin tarım ile uğraşmaktaydı.

Tabi bununla birlikte yerli üretimli birçok ürünümüz mevcuttu. Şimdi ise bir düşünün ne haldeyiz. Çok uzaklara gitmeye gerek yok. Bursa sanayi kentinden daha önce tarımsal ürünleri ve turizm alanları ile öne çıkan önemli bir kenti. Şimdi ise bir bakın. Artık içinde hiç köylüsü olmayan köyler ve kirletilmiş turizm alanları dolu yerler bulunmakta.

Köşemde makasın uçlarının açılmasının sonucu fakirleşmenin, fakirleşme ile birlikte insanların daha fazla kazanmak istemesi nedeniyle kolaycılığı seçtiğine vurgu yapmak istemekteyim.

Yitirdiğimiz değerleri artık yerine koymak çok zor. Artık üretmeyen sadece tüketen bir toplum olma yolunda istikrarlı bir şekilde yol almaktayız. Bu konuda da gerçekten çok fazla başarımız bulunmaktadır.

Ne yazık ki bu kutuplaşmanın artma sebebine ise en büyük etkisi olan ise devletin eksik olan politikalarıdır. Durup durup bunu nereden çıkardığımı ve ille bir muhalefetlik yapma gereğini duyduğumu düşünenler ne yazık ki sık sık bana dillendiriyorlar. Bunun gibi yazdığım yazılar nedeniyle bana mailler geliyor ve hükümeti eleştirmememi isteyenler yada çok doğru yazılar yazmışsın notları ulaşıyor. Takdir almak değil niyetim. Tamamen üzüldüğüm için bu tarzda yazılar yazıyorum.

Yetki sahibi olup bu sorunlara karşı nasıl çözümler geliştirilmiyor aklım almıyor. Toplum içinde ise ekonomik kutupların açılması ise artık bundan sonraki hayatımızın hiçte iyi olmayacağını bize gösteriyor olduğunu gösterebiliyor olduğum için yazıyorum.

Şuan muhalefetin ve iktidarın yapabilir olduğu şeyler bulunmakta. Bunun başında ise ülkede olup bitenlerin en doğru şekilde ilerlemesi için denetleme mekanizmalarını iyileştirmek olacaktır. Görevini yapmayanları cezalandıracak, başarı gösterenleri de ödüllendirecek.

Ekonomik kutuplar, denetleme mekanizmasının güçlenmesiyle her seferinde daha da daralacaktır. Nerden mi biliyorum? Çalan, kandıran olmayacak. Üreten insanın emeğinin karşılığı tam verilecek. Kirlenmeler olmayacak ve adalet kavramı herkese eşit olacak.

Evet dostlar, her geçen gün kutupların açılmasını önlemek için bugün denetleme mekanizmalarının sağlıklı bir şekilde, tarafsız olarak çalışmasını sağlamalıyız. Bu sistem herkes için lazım olacaktır. İşte bu sistem kurulduğunda tarım alanları işlenecek, yerli üretim desteklenecek ve turizm alanları gibi ekonomiye can veren yapılar/yerler temiz ve bakımlı olacaktır.

Ülkemizin zenginliğini fark edememiş vatandaşlarımız ise çevresindeki zenginliği doğru göreceklerdir. En başta ise imza yetkisi olan ama becerisi olmayan kişiler görecektir. Çünkü tek tek koltuklarından olacaklardır. Neden mi denetlendiklerinde görmüş olacağız.

Hadi inşallah….

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.