Hava Durumu

Gençler ve HTTO

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2017 18:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2017 18:56

Bursa’nın, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu kuşkusuz herkes kabul etmektedir. Bugünlerde Bursa’nın önemli ve geleceğe yön verecek güzel bir girişimi bulunmaktadır.

İsmi ve yaptıkları ülke sınırlarını aşan Onur KURTAY, Bursa’da önemli bir ağ ve birliktelik kurumunu gerçekleştirmiştir. Hollanda Türkiye Ticaret Odası – Bursa Şubesi resmi olarak kurulmuş olup açılışı ise 22 Şubat 2017 tarihinde BUTTİM de yapılacaktır.

Türkiye kamuoyunun yakın bir zamanda yaptıklarını ilgiyle takip edeceği Hollanda Türkiye Ticaret Odası’nın güçlü, dinamik ve genç bir kadroyla kurtuluyor olması hedeflerinin önemli olduğunu göstermektedir. Ülkelerin ekonomilerine karşılıklı olarak büyük katma değer katılacağı şimdiden kuşkusuz kabul edilmelidir.

Bir organizasyonun becerisi ve başarısı, liderlik yapan kişinin karizmasıyla ölçülmesi gerektiğini unutulmamalıdır. Onur KURTAY’ı yaklaşık 15 yıldır tanımaktayım. Araya uzun zamanların ve mesafelerin girmesi ile tekrar bir araya geldiğimizde gördüm ki Ukrayna da lisansını tamamlamış ve dünya vatandaşı olmuş bir kimlik ile geri geldi.

Ukrayna da bulunduğu sürede; Türkiye – Ukrayna arasında ekonomik - kültürel birçok çalışmanın başlamasına öncülük etmiş ve güzel sonuçlar almıştır.

Donanımı ve uzlaştığı nokta ise ülkeler arasında işbirliklerin ileri düzeyde karşılıklı olarak iki yönde katkı sağlamaya yönelik arabuluculuk olmuştur. Düne kadar Ukrayna – Türkiye arasındaki işbirliklerin gelişimini güçlendiren sayın KURTAY genç yaşına rağmen meyve veren ağaç misali çalışmalarına tam gaz devam etmektedir.

Kendisini yakinen tanıdığım için tüm adımlarını izlemekteyim. Başarılı ve kesin sonuç alacaklarını görüyorum. Kendilerine ve ekibine Türkiye’ye kazandırdıkları HTTO için buradan çok teşekkür ederim.

Türkiye, geleceği aydınlığa doğru gideceği şuanda kesindir. Gençler mevcut durumu görerek artık bizde sorumluluk alıyoruz diyor ve taşın altına tüm gövdesini çekinmeden koymaktadırlar.

Vizyon sahibi olan Türkiye gücünün önemli kısmını gençlerden aldığını unutmamalıyız. Gençlerin potansiyellerine doğru yönlendirmeler yapıldığında, nice Fatih Sultan Mehmetler ve Nice Mustafa Kemaller bu ülkeden eksik olmayacaktır. Her iki liderin bulunduğumuz coğrafyada hangi mücadeleleri verdiğini ve coğrafyamızı hangi konuma getirdiği bugün tartışma götürmez.

Bugün yine coğrafyamızda Birçok Onur KURTAY gibi insanların olduğunu ve önlerinin açıldığında neler yapabileceğini görmeli ve o gençlere sahip çıkıp desteklemeliyiz.

Kaybedecek hiçbir zamanımızın olmadığını görmeliyiz. Türkiye’nin dünyanın diğer ülkeleri ile işbirliğini güçlendirecek tüm adımları en acil şekilde atmalıyız. Bunun bu günlerde ne kadar önemli olduğunu görmeli ve hızlı düşünmeliyiz.

Artık slogan atarak, sokaklara çıkıp yürüyerek tepkiler yerine daha akılcıl adımlar atılması gerekmektedir. Artık dünyanın yeni eksenleri olduğunu, yeni güç noktalarının belirlendiğini bilmeliyiz.

Gençlik ile iç içe çalışıyor olmaktan dolayı kesin olarak söylüyorum ki, Türkiye eğer şuan ki durumunun 2-3 katı kadar gençliğin girişimciliğine katkı koyarsa önünde hiçbir engel kalmaz. Şimdi bilerek ve anlayarak gençlerimizi tam dinleme zamanı. Şimdi nice nice Hollanda – Türkiye Ticaret Odaları gibi projeleri destekleme zamanı.

Başarmak ve büyümek için adım atmaktan korkmadığımız günlerin yaklaştığını hayal ederek selamlıyorum. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.