Hava Durumu

Canımız yandı

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2017 18:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2017 18:42

Tümgeneral AYDOĞAN Aydın (51) Evli iki çocuklu

Albay Oğuzhan KÜÇÜKDEMİR (47) Evli iki çocuklu

 Albay Gökhan PEKER (43) Evli iki çocuklu

Yarbay Songül YAKUT (41) Bekar

Binbaşı Koray ONAY (38) Evli iki çocuklu

Yüzbaşı İlker ACAR (37) Evli iki çocuklu

Yüzbaşı Nuri ŞENER (32) Evli bir çocuklu

Pilot Yüzbaşı Serhat SIĞINAK (32) Bekar

 Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip KESİKBAŞ (29) Evli

Başçavuş Mehmet ERDOĞAN (47) Evli iki çocuklu

Başçavuş Fevzi KIRAL (35) Evli iki çocuklu

Uzman Çavuş Zeki KOÇ (42) Evli üç çocuklu

Uzman Çavuş Hakan İNCEKAR (38) Evli iki çocuklu

 

Şırnak'ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi'nde dün akşam 13 askerimizin şehit olduğu helikopter kazasında, Irak sınırına yakın olduğu için saldırı riski yüzünden alçak irtifada uçması nedeniyle kaza yapıldığı belirtildi.  Evet, ne desek, ne yazsak az. Her biri terörü bitirmek noktasında ant içmiş ve görevlerine giderken yüksek gerilim hattına takılarak kaza yapıyor. Bugün 13 askerimizi şehit verdik evet ama o 13 askerimiz terörle mücadele noktasında tüm stratejiyi her şeyi ile bilen en iyi ekiplerimizdendi. Geçmişte yaptıklarına ve başarılarına baktığımızda neleri kaybettiğimizi açıkça görmekteyiz.

Açıkçası 80 milyon yastayız. 80 milyon insan kaybettiğimiz şehitlerimiz için dualar etmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin uzun süreden beri Kato Dağı’nda terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonunu yöneten 23. Tümen Jandarma Sınır Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile birlikte tümende üst düzey görev yapan rütbeli subaylarımızı bu kazada kaybettik. Cougar tipi helikopterin havalandıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düştüğü dün gece açıklanınca sabahlara kadar herkes nasıl, neden, ne oluyor soruları ile sosyal medyada durumu sorgulamaya başladı. Haklılarda. Acılar üzerine acılar yaşatan terör örgütünün korkulu askerleri bir helikopter içinde kaza geçirerek şehit oluyor. Her dakika bölgeden haber almaya yönelik birçok paylaşım gördüm. Açıkçası bu kaza tolumuzu yine en derinden etkiledi ve üzdü. İnsanlar çaresizce ellerini açtı ve dua ettiler.

Şehitlerimizin anneleri, babaları, eşleri, çocukları ve yakınları tarifsiz duygu yoğunluğun içinde acılarıyla mücadele etmeye çalışıyor. Kolay bir durum değil. Allah yardımcıları olsun.

Kazanın duyurulması ile beraber devletin tüm kurumları taziye mesajları yayınlayarak ailenin acılarını paylaşmaya çalıştı. Tabi yeterlimi değil. Acılar çok büyük. Terör denen lanet bir durum için canları pahsına mücadele edenleri toprağa vermek, bu ülkeye büyük bir üzüntüye soktu. Bunu nereden mi biliyoruz yine sosyal ağlara bakalım devletini ilgili kurumlarının yayınladığı taziyeler gibi her vatandaş neredeyse baş sağlığı diledi ve şehitlerimiz için dualar etti. Her birey her zamankinden daha fazla şehidine sahip çıktığını ortaya koydu. Bugün vatandaşlarımız kazanın tüm detaylarının açıklanmasını açıkça beklediğini de görmekteyiz. Üzüntülüyüz ama bir ölürken bin doğmayı da biliyoruz. Kaza da hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, Ailelerine büyük sabır dilerim. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.