Hava Durumu

3 GÜNDE 3 BİN TÜRKMEN

Bayırbucak Türkmenleri bölgesine Rusya ve Suriye rejimin saldırılarını artırması sonucunda Hatay’ın Yayladağı İlçesi’nden son 3 günde 3 bin 128 Türkmen’in giriş Türkiye’ye giriş yaptığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
3 GÜNDE 3 BİN  TÜRKMEN

Çatışma ve saldırıların Türkmenler’in sığındığı sınırın sıfır noktasındaki Yamadi Köyü’nde bulunan kampa yaklaşması üzerine cuma gününden itibaren kaçmaya başlayan siviller Yayladağı’ndan Türkiye’ye geçti. Türkmen ve Araplar’dan oluşan siviller, Yayladağı merkezdeki 2 No’lu Konaklama Tesisleri’ne alındı. Burada AFAD tarafından parmak izleri alınıp fotoğrafları çekilerek kaydı yapılan Türkmen ve Araplar, sağlık kontrolünden de geçirildi.

SINIR KAPISINDA BEKLEYİŞ

Son 3 günde Türkiye’ye 3 bin 128 sivilin giriş yaptığı bildirilirken, Türkiye’ye geçmek için sınırın sıfır noktasında bekleyenler olduğu belirtildi. Bugün de 3 bine yakın sivilin Yayladağı’ndan Türkiye’ye girmesi beklenirken, Yayladağı’nın Güveççi Mahallesi’nde Türkmenler için yapılan 10 bin kişilik çadırkenti de tamamlandı ve bazı Türkmenler bu kampa yerleştirildi. 3 bin 128 kişi ile bundan sonra gelecek sivillerde Türkmen olanların Güveçci’deki çadır kente, Araplar’ın ise Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde bulunan çadır kente gönderileceği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.