Hava Durumu

Başbakan açıkladı: 'Seri üretime geçilecek'

Başbakan Davutoğlu Savunma Sanayii Toplantısı'nda açıklamalar bulundu. Davutoğlu, milli piyade tüfeğinin seri üretimine bu yıl içinde geçileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2016 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2016 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Başbakan açıkladı: 'Seri üretime geçilecek'
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Savunma Sanayii Müsteşarlığındaki Savunma Sanayii İcra Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, savunma sanayiinde yerli üretime ağırlık vereceklerini söyledi.


Davutoğlu, "Bugün ele aldığımız projeler bağlamında toplamda 5,9 milyar dolarlık yeni projelere onay verdik. Bunun 4,5 milyar doları yerli üretim şeklinde" dedi.


Milli piyade tüfeğinin seri üretimine bu yıl içinde geçileceğini belirten Başbakan Davutoğlu, silahlı insansız hava aracı yapımı konusunda da önemli bir aşamaya gelindiğini bildirdi.


HDP'lilerin dokunulmazlık dosyalarının Meclis'e sunulması


HDP'lilerin dokunulmazlık dosyalarının Meclis'e sunulmasına ilişkin Davutoğlu, şunları söyledi:


"Meclis kürsüsünden herkes fikrini açıkça ifade etme özgürlüğüne sahiptir ama kürsü dokunulmazlığının istismar edilerek maşeri vicdanı, toplumumuzun temel değerlerini ve özellikle son dönemde terörle verilen mücadelede ortaya çıkan ortak vicdanı rahatsız eden ve teröristleri kutsayan, yapılan eylemleri mazur gören, 29 canımızı kaybettiğimiz saldırıdan sonra dahi bu tavrını sürdürenlerin tutumlarının dokunulmazlık içinde değerlendirilmesi mümkün değil. Bu çerçevede istişarelerimizi sürdürüyoruz. Meclis Başkanımızla da bu konuyu görüşeceğim ve bazı temaslarımız da olacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.