Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa değerlendirmesi

Otomotiv sektöründeki işçi eylemlerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fabrikaları kaynatmak istediler, aydın müsveddeleri de destek verdiler” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2016 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2016 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa değerlendirmesi
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl Oyak Renault'da başlayan ve daha sonra birçok fabrikaya yayılan işçi eylemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


Türk Metal Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre, Sendika tarafından Ankara'da düzenlenen '21. Kadın İşçileri Büyük Kurultayı'na dördüncü kez katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz mayıs ayında Bursa'da Oyak Renault'da başlayan ve diğer fabrikalara sıçrayan işçi eylemleri ile DİSK Genel Kurulu'nda yaşananları değerlendirdi. 

 

Erdoğan, DİSK Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun protesto edildiğini ve kendisine yönelik sloganlar atıldığını hatırlatarak, “Geçenlerde bir sendikanın genel kurulunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız farklı dünya görüşünde oldukları halde nezaket gösterip oraya katılıyor ama maalesef orada her türlü edep dışı sloganlar atılıyor. Bir taraftan ‘katil devlet' diyorlar bir taraftan da adeta orayı terk etmesi için hakaret ediyorlar. O zaman bu davet niye? Bunu yapamazsın. Yaptığın anda yarın karşılığını bulursun. Bulduğun anda da rahatsız olma'' diye konuştu.


AYNI ŞEYİ SİZE YAPIYORLAR


Söz konusu sendikacılara zaman zaman karşılık verdiğini dile getiren Erdoğan, ''Bunu sendikacı arkadaşlarım bilir. Niye? Nezaket nezaketi getirir. Nezaketsizlik, kusura bakmasınlar karşılığını bulur, bulmalıdır. Çünkü nezaket gösterildiği zaman ben fazlasıyla o nezaketi gösteririm. Ama nezaketsizlik yaptığınız zaman da kusura bakma karşılığını aynen bulursunuz. Çünkü bizler bu makamlarda şahsi olarak değil sizin adınıza bulunuyoruz” dedi. Konuşmasında Bursa'daki olaylara da değinen Erdoğan, aynı tahammülsüzlüğün Türk Metal Sendikası'na da gösterildiğini vurguladı. 


Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye'nin artık geride bırakmış olması gerektiğine inandığım bu tür sorunları bu tür tahammülsüzlükleri ısıtarak yeniden gündeme getirmeye çalışanların olduğunu biliyoruz. Aynı şeyi size de yapıyorlar. İşte Bursa'daki gelişmeler. Oralardaki fabrikaları kaynatmak isteyenler. Oralara aydın müsveddesi olarak gelip güya destek veriyoruz diyenler bunlardır.”


KADINLARDAN COŞKULU DESTEK


Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta Bursa olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden iki binin üzerinde kadın işçinin katıldığı toplantıda, katılımcılara seslendi. Erdoğan'ın, “Katil devlet diyerek, ihanet çukuruna gömülenlere inat, devletimize sahip çıkacak mıyız? Sendikaları terör örgütlerinin değil gerçek emekçilerin yuvası haline getirecek miyiz? Sendikaları silah deposu haline getirenlerin karşısında dimdik duracak mıyız” sorularına kadın işçiler büyük bir coşkuyla destek verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.