Hava Durumu

Davutoğlu:'' hiç çıkmadığımız kadar sokaklara çıkalım''

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Kaosa, teröre, nefrete ve şiddete izin vermeyeceğiz. Bu mücadele 78 milyon vatandaşımızın mücadelesidir. Moral ve motivasyonumuz için hiç çıkmadığımız kadar sokaklara çıkalım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Davutoğlu:'' hiç çıkmadığımız kadar sokaklara çıkalım''

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda partililere seslendi. Ürdün ziyareti kapsamında son derece anlamlı anlaşmalara imza atıldığını belirten Davutoğlu, Hicaz Demiryolu Amman Tren İstasyonu'nun restore edilmesinin öneminde dikkat çekti. 1903 yılında Sultan 2. Abdülhamid'in İstanbul ile Medine'yi birleştirmek üzere Hicaz Demiryolu Projesi'ni başlattığını dile getiren Davutoğlu, "Eğer Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti'nin tasfiyesi üzerine planlar yapılmışsa, eğer kadim medeniyetimizin son direnç noktası tasfiye edilmeye çalışılmışsa emin olun bunun gerekçelerinden biri de İstanbul ile Medine'nin ebediyyen Hicaz Demiryolu ile birleştirilme projesidir. O zaman bunu engellediler, o zaman bunu engellemek için Birinci Dünya Savaşı'nda bizi o gönül coğrafyamızdan koparmaya çalıştılar. İşte biz şimdi Amman'da 1903'te açılan Hicaz Demiryolu İstasyonu'nun tamiratını gerçekleştiriyoruz. Aslında bu tamirat, Hicaz Demiryolu'nun tamiratı değil bu tamirat, bu ihya, inşa ve kardeş coğrafyalar arasındaki birliğin, beraberliğin tamiratıdır" diye konuştu.

KARANLIĞI AYDINLATACAĞIZ
Başbakan Davutoğlu, vatandaşlara maneviyatını, moralini en yüksek düzeyde tutarak hayata karışmaları çağrısında bulundu. "Onlar bizi hayattan koparmak istiyorlar biz onlara rağmen hayata karışmalıyız. Herkes sokağa, caddeye, bulvara, meydana, büyük bir özgüvenle çıkmalı ve kucaklaşmalıdır" diyen Davutoğlu, "Karanlığı mum yakarak yeneceğiz, şiddeti merhametle yeneceğiz, nefreti daha fazla muhabbetle yeneceğiz inşallah. Acılarımız var, matemimiz var, şehitlerimiz var. Hepsini asaletimize uygun bir halde yaşayacağız ama maneviyatımızı kırmayacağız, kırdırtmayacağız. Bireysel ve toplumsal psikolojimizi kırmak isteyenlere rağmen moral ve motivasyonumuz tam olmalıdır. Birey, toplum, sivil toplum ve siyasi partiler olarak yapmamız gereken tereddütsüz bir irade beyanıyla terörün tam karşısında yer almak ve tam bir dayanışma içinde olmaktır. Buradan geriye tek bir adım atmadan, adalet ve kalkınma için, birlik, huzur ve demokrasi için yürüttüğümüz mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.