Hava Durumu

Davutoğlu: 'Süreci derhal başlatma talimatı verdim'

Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması çalışmalarına ilişkin, "Karar verdiğimiz, söz verdiğimiz hiçbir konuda geri adım atmadık. Bu konuda da süreci derhal başlatma talimatını arkadaşlara verdim." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Davutoğlu: 'Süreci derhal başlatma talimatı verdim'
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Bosna-Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ile Çankaya Köşkü'nde, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

 

Görüşmede, Balkanlardaki genel dengeleri de gözden geçirdiklerini ifade eden Davutoğlu, "Türkiye, her zaman Sırbistan ile Bosna-Hersek arasında, Bosna-Hersek ile Hırvatistan arasında yakın, dostane ilişkiler olmasını teşvik etmiştir. Türkiye-Sırbistan-Bosna arasındaki üçlü mekanizimaların en etkin şekilde devamına büyük önem veriyoruz. İlk fırsatta da inşallah bunların tekrar gerçekleşmesi, başbakanlar, cumhurbaşkanları düzeyinde gerçekleşmesi de Balkanlara çok önemli pozitif bir mesaj olacaktır." dedi.
 

"CHP'nin olumlu cevap verecek cesareti yok"
Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda çalışmaların sürdüğüne dikkati çeken Davutoğlu, şöyle konuştu:


"CHP önce ne yapacağını bilemedi, sonra karşı teklif gibi bazı teklifler getirdi. Son olarak ifadelerinden anlaşılıyor ki bu meydan okumanın karşısında, olumlu bir cevap verecek cesaretleri, yürekleri, temiz vicdanları yok. Böyle olduğu anlaşılıyor. Şimdi bize düşen ve derhal yapacağımız husus, bu çerçevede anayasa değişikliği, geçici anayasa maddesi de içinde olmak üzere, yaparak süreci başlatmak. Biz karar verdiğimiz, söz verdiğimiz hiçbir konuda geri adım atmadık. Bu konuda da süreci derhal başlatma talimatını arkadaşlara verdim."


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.