Hava Durumu

Davutoğlu: “Suriye rejiminin vahşeti bölge istikrarına saldırıyor”

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ürdün Başbakanı Abdullah Ensour ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Suriye'deki ateşkesi destekliklerini ve Suriye'deki krizin sona ermesini istediklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Davutoğlu: “Suriye rejiminin vahşeti bölge istikrarına saldırıyor”

Ürdün'deki temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ürdünlü mevkidaşı Abdullah Ensour ile baş başa ve heyetler arası gerçekleşen görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Amman'da öğrencilik döneminde Arapça eğitimi için 1988 yılında 8 ay kaldığını ifade eden Başbakan Davutoğlu, Amman'ın kendisinin ikinci evi olduğunu söyledi. Ürdün'e Başbakan olarak ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini söyleyen Davutoğlu, bu ziyaretin son derece önemli olduğunu kaydetti. Ürdün'le benzer zorluklar yaşadıklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Bölgemizdeki hedeflerimiz de aynıdır. Bölgesel istikrar Türkiye ve Ürdün açısından önemlidir" dedi.

SURİYE’DEKİ KRİZ SONA ERMELİ
Bölgesel konuları da müzakere etmekten son derece memnun olduğunu kaydeden Başbakan Davutoğlu, "Türkiye ve Ürdün benzer coğrafi konuma sahiptir. Irak ve Suriye'ye komşusu olan iki kritik ülkeyiz. Bu sebeple özellikle Suriye krizinde aynı zorluklarla karşılaşıyoruz. Mülteciler kuzeye ilerleyerek Türkiye'ye, güneye doğru ise Ürdün'e geçiyorlar. Suriye'nin istikrarı da komşular olarak bizim için daha da önemli hale gelmiştir. Ateşkesi destekliyoruz ve Suriye'deki bu krizin sona ermesini istiyoruz. Suriye rejiminin vahşeti ve DAEŞ, YPG ve PKK gibi Suriye'deki terör örgütleri sadece bizim ülkelerimize değil bölgemizin istikrarına da saldırıyor. Cenevre'deki görüşmelerin Suriye halkının arzu ve istekleri doğrultusunda sonuçlanmasını ve istikrarın Suriye'de yeniden sağlanmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.