Hava Durumu

Davutoğlu:''Teröre karşı tek vücut olalım''

Başbakan Ahmet Davutoğlu,” Hangi görüşten olursak olalım teröre karşı tek vücut olalım. Her ne suretle olursa olsun insan canına kasteden bütün insanlığı öldürmüştür. İnsan canına kastedenlere karşı ortak bir tavırda buluşalım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2016 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2016 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Davutoğlu:''Teröre karşı tek vücut olalım''

2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Tasarısının kabul edilmesinden sonra teşekkür konuşması için kürsüye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Kurul’da dört çağrıda bulundu. Davutoğlu, “Hangi görüşten olursak olalım teröre karşı tek vücut olalım. Her ne suretle olursa olsun insan canına kasteden bütün insanlığı öldürmüştür. İnsan canına kastedenlere karşı ortak bir tavırda buluşalım. Ankara saldırısı esnasında Meclis çalışmalarına ara verilmedi. O gün oturumu yöneten Meclis Başkanvekiline ve bütün partilerimize teşekkür ediyorum. Tam da teröristlerin istediği Meclisin çalışmalarına ara vermesi, Türkiye’de olağanüstü durumun ortaya çıkmasıydı. O gün gösterdiğiniz basiretli tutumu her zeminde göstermek durumundayız. Türkiye’nin her karış toprağında kamu düzeni hakim olana kadar, demokratik hak ve özgürlükler her yerde egemen kılınıncaya kadar terörle mücadelemiz devam edecektir. Bugün Sur’da da operasyonlar bitti. İnşallah her yerde kamu düzeni egemen olacak. Hiçbir ilçede, ilde, vadide herhangi bir silahlı güce asla izin verilmeyecek. Hiçbir şehrimizin herhangi bir sokağında barikatlar, çukurlar, mayınlarla oradaki insanlarımınız hayatına sekte vurmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Bu kürsüde İlbet terör olaylarını mazur göstermeye kimse kakmasın. Her şeyi bu kürsünün onuruna yakışır şekilde dile getirelim. Ama asla teröre taviz vermeyelim teröristleri mazur gösterecek tutum içine girmeyelim” dedi.

MASAYA ÖN ŞARTSIZ OTURALIM

İkinci çağrısını darbe anayasasını ve darbe hukukunu bir kenara koyarak her türlü vesayeti reddeden yeni bir anayasa yapma çağrısında bulunan Davutoğlu, “Ön şart getirmeden, heybemizde ne varsa Anayasa Uzlaşma Komisyonuna ve Genel Kurula getirelim. Ama anayasayı yazamamış olmanın vebalini üzerimizde taşımayalım. Gelecek nesiller bu dönem Meclisini yeni anayasayı hayata geçirmiş bir Meclis olarak ansınlar. Biz AK Parti ve hükümet olarak hiçbir ön şart getirmiyoruz. Ama şu konuda kararımız kesin, milletin beklediği anayasayı öyle ya da böyle yazacağız, Genel Kurulun taktirine sunacağız. Güzel olan bunu hep beraber yazmamız. Bir kez daha çağrıda bulunuyorum, bu konuda iyimserliğimi muhafaza etmek istiyorum” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.