Hava Durumu

Dışişleri'nden flaş 'Belçika' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Brüksel'deki terör saldırılarının ardından Türk vatandaşlarına Belçika'ya seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Dışişleri'nden flaş 'Belçika' açıklaması
 Bakanlığın internet sitesinden yayınlanan duyuruda, Brüksel'de meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan terör saldırıları nedeniyle kentte olağanüstü durum yaşandığı hatırlatıldı.

 

Brüksel Havalimanı'nın bütün uçuşlara kapatıldığı ve Brüksel’e doğru gelen seferlerin Belçika’nın diğer kentleri ile Almanya veya Hollanda’ya yönlendirildiği ifade edilen duyuruda, tren seferlerinin de durdurulduğu, şehirde toplu ulaşım Onbahis hizmeti verilemediği, cep telefonu şebekesinde aksaklıklar yaşandığı belirtildi.
 

Yetkililerin Brüksel'de yaşayanlara, bulundukları yerden ayrılmama ve sokağa çıkmama çağrısı yaptığına işaret edilen duyuruya şöyle devam edildi:
 

"Bu çerçevede yeni bir bilgi alınana kadar vatandaşlarımızın Brüksel'e seyahat etmemeleri tavsiye olunur. Belçika’da yaşayan vatandaşlarımızın 1771 numaralı acil telefon hattından Kriz Merkezi ile temas etmeleri ve güncel duruma ilişkin bilgi almaları mümkündür. Anvers ve Brüksel başkonsolosluklarımız acil durumlar hariç yalnız randevu sistemi ile hizmet vermektedir. Vatandaşlarımızın, Bakanlığımız, Brüksel Büyükelçiliğimiz ve Brüksel ile Anvers başkonsolosluklarımızın yapacakları uyarı ve duyuruları da takip etmelerinde fayda görülmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.