Hava Durumu

Erdoğan; “ 5 bin terörist öldürüldü”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehitlerin kanının yerde kalmadığını belirterek, Aynı dönemde, yurt içi ve yurt dışında toplam 5 bin 359 terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Erdoğan; “ 5 bin terörist öldürüldü”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maslak'ta bulunan Harp Akademileri Komutanlığı'nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Harp Akademileri Komutanlığı’nı ziyaretinde tören mangası karşıladı. Mangayı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra şeref defterini imzaladı. Doğu’daki operasyonlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yurt içi ve yurt dışında toplam ölü, yaralı, yakalama olarak 5 bin 359 terörist etkisiz hale getirildi. Ama bu durum, şehitlerimizin acılarının yüreğimizi daima yakmaya devam edeceği gerçeğini değiştirmiyor. Biliyorsunuz, bizim milletimiz için 'asker millet' derler. Tarih boyunca, hep askeri başarılarımızla, mücadeleci yönümüzle, kabımıza sığmayıp sürekli yeni arayışlar içinde olmamızla ön plana çıkmış bir milletiz. Devlet kurmak, devleti büyütmek, devleti yaşatmak İlbet konusundaki maharetimizi, Cumhurbaşkanlığı forsumuzu sembolik anlamlarıyla çevreleyen yıldızlarımız açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

TERÖRÜN KAYNAĞI KURUTULMALI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz, teröristlere ve onlara her türlü desteği sağlayan iç ve dış tüm güçlere rağmen, demokrasiden, hukuk devletinden, insan haklarından taviz vermeden yolumuzda yürümeyi sürdüreceğiz. Bunun için kimsenin telkinine, dayatmasına ihtiyacımız yok. Biz bunu, başkaları istediği için değil, milletimiz buna layık olduğu için yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” dedi. Türkiye'nin, uzun yıllar boyunca sadece teröristle mücadele ettiğini, ama terörün kaynağı kurutulmayınca, teröristin bitmediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilindiği gibi güvenlik güçlerimizin görevi teröristle mücadeledir. Ama hükümetin, devleti yönetenlerin bir başka vazifesi daha vardır, o da terörle, terörizmle mücadeledir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.