Hava Durumu

Erdoğan ABD’yi kınadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin, YPG’ye verdiği desteğe, “Bize verilen söz bu değil Amerika Birleşik Devletlerini kınıyorum” diyerek tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Erdoğan ABD’yi kınadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıt Park'ta, Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete açılış töreninde yaptığı konuşmada, yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli havaalanının Diyarbakır'ın turizmine, ekonomisine, ticaretine ve sosyal hayatının canlanmasına ciddi katkı sağlayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisi olarak, ABD'yi kınadığını belirtti.

Erdoğan "Amerika'nın PYD'ye, YPG'ye verdiği desteği, Diyarbakır'dan sesleniyorum, kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Dolayısıyla bize dost olanlar, bizimle NATO'da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye göndermemeli, gönderemez" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK'nın desteklemiş olduğu bir parti, şu anda parlamentoda mı? Onlar PKK adına parlamentoda. Şimdi benim milletim 'Bunlar bizim verdiğimiz vergilerle oradan maaş almamalı' diyor. Ne oldu şimdi? Dokunulmazlık olayı parlamentoya geldi. 376 oyla bu geçti, şimdi tutuştular, şimdi yurt dışına kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz? Kaçmayın. Aynen Paralel Devlet Yapılanması neyse, bunlar da o. Onlar da kaçıyor, bunlar da kaçıyor" dedi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.