Hava Durumu

Erdoğan: “Eğitim sistemi yenilenmeli”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim sisteminin yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı ve, “Sistemin kadim değerlerimizin merkeze alan bir anlayışla, ilim, irfan, hikmet esasları üzerine yeniden inşa edilmesi şarttır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Erdoğan: “Eğitim sistemi  yenilenmeli”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Geleceğin Eğitim Derneği Başkanı ve eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş ve davetliler katıldığı Geleceğin Eğitim Derneği tarafından düzenlenen Global Eğitim Zirvesi (GES), The Marmara Otel'de başladı. Zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın hızla geliştiğini vurgulayarak, “Teknolojik gelişmeler hayatın her alanını etkiliyor ve değişime zorluyor. Şüphesiz bu değişim baskısının hissedildiği en önemli alanlardan biri eğitim. Bizim bu değişim dalgası önünde durma gibi bir düşüncemiz olamaz. Bizim değişimi yönlendirmek, onu toplumumuz faydasına kanalize etmek gibi bir sorumluluğumuzun olduğuna inanıyorum. Kendi değerleri ile barışık bir değişim sürecini idare etmek durumundayız. Bu aynı zamanda üniversitelerin de görevidir” diye konuştu. ÇOCUKLARIMZI ÖZGÜVEN KAZANMALI Türkiye’nin eğitimde zor dönemleri geride bıraktığını belirten Erdoğan ;“Genç kızlarımız üniversiteye gittiklerinde ikna odaları kapılarında kendilerini bekleyen mürebbiyelerle değil, kendilerini güler yüzle karşılayan üniversite hocaları ile karşılaşıyor. Ancak bunları da yeterli görmüyoruz. Yeni Türkiye’yi inşa etmek için özgüveni yüksek, potansiyelinin farkında bir nesil yetiştirmek zorundayız. Eğitim sistemini çocuklarımıza özgüven kazandıracak, pergelin bir ayağını değerlerimize sabit kılacak, diğer ayağı ile tüm dünyanın Mevlana’nın dediği gibi dolaşacak şekilde yeniden ele almalıyız. Bu çerçevede başlatılan çalışmalar olduğun biliyorum. Bunları süratle hayata geçirip yeni ufuklara yol almalıyız” ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN TAKSİM’İ GEZDİ
The Marmara Otel'de düzenlenen Global Eğitim Zirvesi'ne (GES) katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın ardından otelden yaya olarak çıktı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile birlikte meydanda yürüyen Erdoğan, Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları inceledi. Çalışmalarla ilgili yanındakilerden bilgi alan Erdoğan, daha sonra otel yakınındaki bir taksi durağına girerek taksicilerle sohbet etti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.