Hava Durumu

Kamyonculardan trafiği felç eden eylem

İstanbul'da hafriyat kamyonu sürücüleri, trafik cezalarını, çalışma saatlerini ve döküm sahalarının kapatılmasını protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kamyonculardan trafiği felç eden eylem
Göktürk yolu Kemerburgaz yönünde yaklaşık 500 kamyon sürücüsünün kontak kapatmasından dolayı trafik akışı durdu. Olay yerine yunus ve çevik kuvvet ekipleri sevk edilirken, çevrede TOMA'lar bekletildi.

 

Polislerin ikna çabalarının sonuç vermesinin ardından kamyoncular, basın açıklaması yaparak, polis kontrolünde tek sıra halinde yolu trafiğe açtı.


"Terör eylemlerini lanetliyoruz"
 Hafriyat kamyonu sürücüleri adına açıklama yapan 12 yıllık şoför Mehmet Selçuk Karagül, öncelikli olarak tüm kamyoncu camiası adına son dönemde yaşanan terör olaylarını lanetledi ve şehitlere Allah’tan rahmet diledi.


"İstanbul halkından özür diliyoruz"
 Eylem süresince İstanbul halkına verdikleri rahatsızlıktan dolayı özür dileyen Karagül, "Onların da biz hakkını korumak isteyen, sadece ekmeğini kazanmak isteyen insanların yaptığı bu eyleme saygı duymasını rica ediyoruz ve tekrar aflarına sığınıyoruz." dedi.
 

Temel sıkıntılarının, döküm sahalarının kapatılması, çalışma saatleri ve trafik cezaları olduğunu vurgulayan Karagül, şöyle devam etti:
 

"En son üç döküm sahası vardı; İmrahor, Bolluca ve Çiftalan. Çiftalan özel döküm sahasıydı, şimdi devralındı. Yeni bir saha açılmış gibi yapıyorlar. Hayır, o saha zaten açıktı ve daha ucuz ücrete döküm yapıyorduk. Bir kamyon bedeli 70 liraydı, şimdi 110 lira oldu. Bolluca dökümü aniden kapattılar. Ve şu an iki dökümle baş başa kaldık. Döküm sahalarında yaklaşık 5-6 saat sıra bekliyoruz. Bizi insanlıktan çıkarıyorlar. Döküm sahası sayısının 4-5'e çıkarılmasını beklerken, var olan 3 sahadan birini de elimizden aldılar. Hepimizin bankalara borcu var. Sigortaları, şoförlerin maaşlarını ödeyemiyoruz. Çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığa resmi müracaatlarımızı yaptık. Hiçbirisinden olumlu cevap gelmedi."
 

Karagül, yetkililerden kamyoncu esnafının dertleriyle ilgilenilmesini beklediklerini kaydetti.
 

Çalışma saatlerinin 10.00-16.00 olmasının kendilerini fazlasıyla mağdur ettiğini aktaran Karagül, "Talebimiz, çalışma saatlerinin 09.00-17.00 veya 18.00’e çekilmesi. 10.00-16.00 arası çalışma saatlerinde işlerimizi yetiştiremiyoruz ve trafiğe girdiğimiz için bu sefer de trafik cezaları alıyoruz. Artık bu sorunların çözülmesini ve sıkıntılarımızın giderilmesini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.