Hava Durumu

Kazalara gece görüşlü müdahale

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gece görüşlü ambulans helikopterlerin tanıtım toplantısında, Gece gündüz, yağmur çamur demeden 24 saat insanlarımızın yanındayız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kazalara gece görüşlü müdahale

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gece görüşlü ambulans helikopterleri ile 112 acil sağlık hizmetlerinin ve güncel sağlık konularının tanıtıldığı basın toplantısına katıldı. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Türk Kuşu Kampüsü’nde bulunan hangarda yapılan toplantıda Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra THK Başkanı Kürşat Atıgan da yer aldı. Bakan Müezzinoğlu yaptığı konuşmada, “2008 yılında hizmete başlayan ambulans helikopterler yaklaşık 25 bin hastaya hizmet götürdü. Ve yaklaşık 2 bin organ nakli vakalarında ambulans helikopterlerden istifade ettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun Kamer Genç kürsülerde bizi sağlık alanında en çok eleştiren vekildi. Ama onu sağlık sorunları dolayısıyla ABD’den ambulans uçağımızla biz getirdik” şeklinde konuştu.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAK

Bakan Müezzinoğlu, 78 milyonun sağlık alanında kendisini güvende hissetmesi gerektiğini vurgulayarak, "Kaza veya acil durumlar geliyorum demez. Ama 112 olarak biz her zaman buradayız. Biz acil durumların olduğu yerde her an varız. Bu ülkenin insanı hizmetlerin en iyisine, en güzeline layık. Türk milletinin herhangi bir ferdi ekonomik, sosyal koşulları ne olursa olsun, imkanları ne kadar sınırlı olursa olsun, hiçbir vatandaşımızın 'gelişmiş ülkelerde şu sağlık hizmeti var bizde yok' demeyeceği koşulları hedefledik. Başarılarımızın yeni başarılarla taçlandırılması hedefindeyiz. 78 milyon insanımız sağlık alanında kendisini güvende hissetmeli. Gece gündüz, yağmur çamur demeden 24 saat insanlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.