Hava Durumu

Öğretmen sayısını Milli Eğitim Bakanı açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Toplam öğretmen sayımız bugün itibariyle 921 bin 389’a ulaşmış durumda. Yapılan bu atamalarla birlikte Türkiye genelinde öğretmen doluluk oranımız yüzde 93’ü geçmiştir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Öğretmen sayısını Milli Eğitim Bakanı açıkladı
 Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Birinci Değerlendirme Toplantısı, ATO Cogresium’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, son dönemde öğretmenlik mesleğine özel bir önem verdiklerini belirterek, "Toplam öğretmen sayımız bugün itibariyle 921 bin 389’a ulaşmış durumda. 2003 yılında 543 bin 896 öğretmenimiz vardı. 2003 yılından bugüne kadar 542 bin 120 öğretmen ataması yapıldı. Bu rakam şuan ki öğretmen sayımızın yüzde 58,8’ine tekabül ediyor. Yapılan bu atamalarla birlikte Türkiye genelinde öğretmen doluluk oranımız yüzde 93’ü geçmiştir" diye konuştu.

 

2003 yılından itibaren engelli atamasına özel önem ve öncelik verdiklerini de kaydeden Avcı, "2003’ten bugüne kadar 2 bin 705 engelli öğretmen ataması yapılmıştır. Son üç yılda engelli öğretmen adaylarının atanma taleplerinin tamamı yerine getirilmiştir. Talep eden bütün engelli öğretmenlerimizin ataması gerçekleştirilmiştir" ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Bakan Avcı, konuşmasına şöyle devam etti:

 

"Öğretmenlerimizin maaşları 2002 yılında 470,20 lira iken, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle 2 bin 509 liraya yükselmiştir. Bu rakam mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin maaşları olduğunu belirtelim. 2002 yılında ek ders ücretinin saati net 2 lira 75 kuruş iken, 2016 yılında net 10,48 lira olmuştur. Öğretmenlerimizin hafta sonu görev aldıkları okul kurslarında aldıkları ek ders ücretleri de yüzde yüz arttırılmıştır. Şubat ayında atamasını yaptığımız 30 bin yeni öğretmenimizle birlikte yeni bir uygulamayı da başlattık. Buna göre mesleğe yeni atanan öğretmenlerimiz görev yerlerine gitmeden önce bir yetiştirilme ve mesleğe hazırlanma sürecinden geçiyorlar. Meslekte tecrübeli bir öğretmenimizin yanında öğretmenlik mesleğinin inceliklerini gözlemleme imkanını elde ediyorlar, eğitim-öğretim süreçlerini, eğitim bürokrasisinin işleyişini bizzat yaşayarak, katılarak öğreniyorlar. Ayrıca şehirden öğrenme yöntemine uygun olarak da hem yaşadıkları hem de görev yapacakları şehirlerin kültürünü, sanatını, tarihi mirasını yerinde görerek birikimlerini zenginleştiriyorlar. Bütün bu süreçlerdeki tecrübeleri aday öğretmenlerimiz ve danışman öğretmenlerimizin sürece ilişkin paylaşımlarını Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) hazır edilen günlük sayfasında günlük olarak paylaşılmasının da son derece faydalı bir mesleki gözlem külliyatı oluşturmasını ümit ediyoruz. Toplam 774 saat olan aday öğretmen yetiştirme programı 1 Mart 2016 tarihinden beri devam ediyor. Program 31 Ağustos 2016 tarihinde sona erecek. Yeni öğretmenlerimiz 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren yeni görev yerlerinde hazır olacak."


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.