Hava Durumu

“Söz verdiyseniz yerine getirecekseniz”

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 17 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilen terör saldırısının ardından, terör olayını gerçekleştiren şahsın kimlik tespitinin kısa sürede yapıldığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“Söz verdiyseniz yerine getirecekseniz”

Bakan Ala, "Seyir halindeki araçla saldırıyı yapan kişi teşhis edildi. Kamuoyuna da açıklandı. Bu kişi intihar eylemini gerçekleştiren kişiydi. Bunun arkasından aracı getirenler, satanlar, kiraya verenler, teslim edenler ortaya çıkartıldı. 25 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 15'i tutuklandı. Soruşturma halen devam ediyor. Başka tespitler de var. Onların da gereği yerine getirilecek. Bazıları ile tespitlerin gereği yapılacak ama kısa zamanda bu şebekenin varlığı ortaya çıkartıldı ve çözüldü. Parmak izleriyle, fotoğrafıyla, kendi beyanıyla, Suriye'den girdiği falan hepsi kendi beyanı. Sonradan başka terör örgütlerinin açıkladığı başka isimli kişi de bu. Olay tamamen net ve berrak" diye konuştu.

TERÖRE KARŞI TOPYEKUN

Türkiye'de kararlı bir terörle mücadelenin varlığına dikkat çeken Ala, "Sayın Bahçeli'nin yaptığı gibi. Bir devlet anlayışı içerisinde, ülke bütünlüğünü gözeten bir yaklaşımla teröre topyekun karşı durmaktır. Ondan sonra başka meselelerde eksikleri söylersiniz, eleştirileri getirirsiniz. İngiltere'de geçtiğimiz seçimlerde muhalefet partileri iktidar olamadı. 3 muhalefet partisi de istifa etti. Almanya'da, 2013 yılında muhalefet partisi yeterince oy alamadı diye istifa etti. 21 Ocak 2011 tarihinde bir televizyon programına katılan Kılıçdaroğlu, 'Seçimde yüzde 40 hedefimiz var' diyor. Arkasından, 'Beklediğimiz sonucu alamadık diyelim hadi bize eyvallah deriz' diyor. Hani gitti mi? Millete verdiği söz bu. Bunları örtbas etmek için burada kurnazca tavırları lüzum yok. Vatandaş söz namustur der. Söz verdiyseniz yerine getireceksiniz” ifadelerini kullandı. bildirildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.