Hava Durumu

Terör karış karış temizlenecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'de son dönemde çatışmaların durdurulmasına yönelik atılan adımları memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Terör karış karış temizlenecek
Başbakan Davutlu, ‘Yeni Türkiye Yolunda’ konuşmasına, “Aziz milletim, değerli vatandaşlarım; hepinizi saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Türkiye’nin yaşadığı gelişmeleri değerlendirmek üzere yine her zaman olduğu gibi ayın son günü birlikteyiz. Bildiğiniz gibi Şubat ayı siyasi tarihimizde üzüntüyle hatırladığımız olaylara sahne olmuş bir ay. 28 Şubat 1997’de seçimle göreve gelmiş bir hükümet üzerinde MGK kararlarıyla baskı oluşturulmuş, hükümetin istifaya zorlanmasına kadar giden bir vesayet düzeni kurulmuştu. O hükümetin başbakanı olan Profesör Doktor Necmettin Erbakan’ı yine bir Şubat günü, 27 Şubat 2011’de kaybettik, buradan bir kere daha kendisine rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

KARARLI MÜCADELE

 “Bu saldırının amacı Türkiye'nin terörle mücadele iradesini zayıflatmaktır” ifadesini kullanan Davutoğlu :“Buradan bir kere daha ifade etmek istiyorum ki, terörle mücadele azim ve kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Terör bu ülkenin her karış toprağından temizleninceye kadar bu mücadelemiz aynı kararlılıkla sürecek. Nitekim saldırının ardından soruşturma büyük titizlikle yürütülerek aydınlığa kavuşturulmuştur.Bu saldırının ardından yaptığımız güvenlik toplantısında ülkemizi hedef alan iç ve dış terörü ve alınacak tedbirleri bütün boyutlarıyla gözden geçirdik.Türkiye genelinde yaptığımız güvenlik değerlendirmelerini bundan böyle her bir ilin özgün durumunu göz önünde bulundurarak il bazında da yapacağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.