Hava Durumu

Terör kurbanları toprağa verildi

Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler memleketlerinde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuklarına uğurlandılar.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Terör kurbanları toprağa verildi
 Başkent'te önceki gün akşam terör saldırısında hayatını kaybeden Akkuş'un Türk bayrağına sarılı naaşı, yakınları tarafından Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Asri Mezarlık Merkez Camisi'ne getirildi.


Namaz öncesi tabut başına gelen anne Senem Akkuş, "Benim yaşama sebebim. Oğlumun resmini bana getirin, son bir kez daha öpeyim. Gururum Ozan" diyerek gözyaşı döktü.



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, cami bahçesinde bekleyen anne Senem ve baba Nuri Akkuş ile çocukları Ceren ve Azra'ya taziye dileklerini iletti.


Şahin'in omuzuna başını koyan baba Nuri Akkuş gözyaşlarını tutamadı. Çocuklarına da sarılan baba Nuri Akkuş, namaz sonrasında oğlunun tabutunu okşadı.

Akkuş'un cenazesi, namazın ardından Asri Mezarlıktaki aile kabristanına defnedildi.


ODTÜ öğrencisi Ozancan Akkuş ömrünün baharında terör kurbanı oldu

 

Üniversiteli Kerim Turhal'da toprağa verildi


Ankara'da 2 gün önce meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren 37 kişiden biri olan üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Kerim Sağlam, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.



Turhal ilçesinde yaşayan Hüseyin ve Fatma Sağlam çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü son sınıf öğrencisi olan Kerim Sağlam, annesi Fatma Sağlam'ın Ankara'da yaşayan ablası Pınar Sağlam'ı ziyaret etmesi üzerine, Eskişehir'den başkente gitti. Sincan ilçesinde yaşayan ablasının evine gitmek için Kızılay’da otobüs durağında bekleyen Kerim Sağlam, burada meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirdi.

 

Ankara'da Adli Tıpta yapılan işlemlerin ardından talihsiz gencin cenazesi, dün akşam karayolu ile ilçenin Ray Mahallesi'nde bulunan cemevinin cenaze morguna kaldırıldı. Sabah saatlerinde cemevi önünde düzenlenen tören öncesi baba Hüseyin Sağlam taziyeleri kabul etti. Oldukça bitkin görüldüğü gözlenen baba Hüseyin Sağlam'a, Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, CHP Milletvekili Kadim Durmaz başsağlığı diledi.

 

Hacı Bayram'da tören

 

Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Nusrettin Can Çalkınsın ile esnaf Cemal Özdiker'in cenazeleri toprağa verildi. Başkentte önceki gün gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden Çalkınsın (19) ile Özdiker'in (59) Türk bayrağına sarılı tabutları, Hacı Bayram Veli Camisi'ne getirildi. Bu sırada, cami avlusunda bulunanlar terörü lanetledi.

 

Çalkınsın'ın yakınlarının sarılarak gözyaşı döktüğü tabutuna, taraftarı olduğu Trabzonspor'un forması ve atkısı bırakıldı. Cenaze namazına Çalkınsın ile Özdiker'in ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga Piabet ile Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek de katıldı. Kılınan cenaze namazı sonrası Çalkınsın ve Özdiker'in cenazeleri, Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

 

Mehmet Alan son yolculuğuna uğurlandı


Ankara'da meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitiren Mehmet Alan İstanbul'dan son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara Kızılay'da meydana gelen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 26 yaşındaki Mehmet Alan için Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Taziyeleri Baba Hacı Murat Alan kabul ederken Alan'ın arkadaşları ve yakınları tabutun başında bekledi. Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine taraftarı olduğu Karagümrükspor'un atkısı ve flaması konuldu. Baba Hacı Murat Alan ve dedesi Abdulbaki Alan, cenaze namazının ardından tabut başında bekledi. Dede Alan torunu için gözyaşı döktü.

 

Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne (MTA) ait Tabiat Tarihi Müzesi personeli olan Alan’ın cenazesi kılının cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarlığa götürüldü.

Sümeyra Çakmak Bayburt'ta toprağa verildi

Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren Sümeyra Çakmak'ın cenazesi, memleketi Bayburt'ta toprağa verildi.

Ankara Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından Sümeyra Çakmak'ın (22) cenazesi, Zonguldak'ta yaşayan ailesi tarafından memleketi Bayburt'un Konursu köyüne getirildi.

Çakmak'ın cenazesi, yakınları ve vatandaşların omzunda Yavuz Camisi'ne taşındı.

Burada Çakmak için düzenlenen törene, babası Şahap Çakmak, amcasının oğlu ve İstanbul Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, aile yakınları ile Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve vatandaşlar katıldı.

Burada öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Çakmak'ın naaşı, Kayaönü mevkisindeki Salans Mezarlığı'nda defnedildi.

Elif Gizem Akkaya Giresun'da defnedildi

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Elif Gizem Akkaya'nın cenazesi, memleketi Giresun'da toprağa verildi.

Akkaya'nın cenazesi ailesi tarafından Keşap ilçesi Gönüllü köyündeki evlerine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından cenaze, Gönüllü köyü camisine götürüldü.

Bu sırada anne Gülten Akkaya, genç kızın tabutunun başına gelerek, "Ben melek yüzlü şehidin annesiyim. Allah'ım sen onun kanını yerde bırakma. Canilerin hepsini yok et Allah'ım. Ülkem üzerinde oynanan oyunların hepsini boşa çıkart, bu acılar son olsun, kimsenin evlatları ölmesin, benim tek istediğim bu. Tek suçu durakta otobüs beklemekti, başka hiç bir suçu yoktu" dedi.

Elif Gizem Akkaya'nın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından aynı köydeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Ayşe Bilgilioğlu, Sivas'ta toprağa verildi

Kızılay'da meydana gelen bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren 66 yaşındaki Ayşe Bilgilioğlu'nun cenazesi, memleketi Sivas'ın Şarkışla İlçesi'ne bağlı İğdecik Köyü'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Ankara'da oturan evli ve 3 çocuk annesi Ayşe Bilgilioğlu, eşi Bahattin Bilgilioğlu ile birlikte Mamak'taki bir akrabalarının nişan törenine katıldıktan sonra Dikmen'de bulunan evlerine gitmek üzere Kızılay'a geldi. Durakta bekleyen çift bu sırada bombalı terör saldırısına yakalandı. Ayşe Bilgilioğlu yaşamını yitirirken, eşi Bahattin Bilgilioğlu yaralandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.