Hava Durumu

“Terörü bitirmeye yemin ettik”

Başbakan Binali Yıldırım, PKK terör örgütünün "Kürtler" diye bir sorunu olmadığını belirterek, "Türkiye'nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya yemin ettik." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“Terörü bitirmeye yemin ettik”

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası açılışı ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete alımı dolayısıyla Anıt Park'ta düzenlenen törene katıldı.Sözlerine "Biz Silvan'la gurur duyuyoruz, Diyarbakır'la gurur duyuyoruz, Türkiye ile gurur duyuyoruz, ay yıldızlı bayrağımızla gurur duyuyoruz. Bu bayrak, şehitlerimizin kanıyla bu hale geldi" diyerek başlayan Yıldırım, Diyarbakırlılarla kucaklaşmak için kente geldiklerini belirti.

SORUN PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Başbakan Yıldırım, 10 gün önce de Diyarbakır'a geldiğini, Tanışık köyüne gittiğini anımsatarak, "Orada tonlarca patlayıcıyla 16 kardeşimizi kalleşçe katleden terör örgütünün o çirkin yüzünü bütün dünyaya göstermek için oradaydık. Şunu herkes iyi bilsin, Diyarbakırlılar ve milletimiz rahat olsun, bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya azmettik. İnşallah Türkiye, terör belasından kurtulacak, Diyarbakır’ımızla geleceğe emin adımlarla yürüyecek. En başta PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Sizin sorununuz, Türkiye'nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya ahdettik, yemin ettik." İfadelerini kullandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.