Hava Durumu

TERÖRÜ YÜM DÜNYA ÜLKELERİ LANETLEMELİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama ile gerçekleştirdiği basın toplantısında “Dini, dili, ırkı olmayan bu terörü dünyada tüm ülkeler hep birlikte lanetlemek ve karşısında tavır almak durumundayız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 19:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TERÖRÜ YÜM DÜNYA ÜLKELERİ LANETLEMELİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Akra’da Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama ile görüştü. Erdoğan ve Mahama gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına Gana’da gösterilen ev sahipliği için teşekkürlerini sunarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl gerçekleştirdiği Cibuti, Somali, Etiyopya ziyaretinin ardından 4 Batı Afrika ülkesini ziyaret düzenlediğini ve Gana’ya ilk kez geldiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gana’nın 1957 yılında Sahra altı Afrika’da bağımsızlığını kazanan ilk Afrika devleti olduğunu kaydetti.

1 MİLYARLIK TİCARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti sırasında imzalanan anlaşmaların iki ülke arasındaki mevcut işbirliğini daha da arttıracağını belirten Cumhurbaşkanı, “Gana halen Türkiye’nin Sahra Altı Afrika’da dördüncü ticaret orağı konumundadır. Şuan 400 milyon olan dış ticaret hacmimizi inanıyorum ki 2020’de 1 Vegabet milyar dolara çıkaracağız. Bugün 150’yi aşkın firmamızla buradayız. Firmalarımız Gana’nın ihtiyacına binaen enerji, altyapı ve konut inşaatı olmak üzere özellikle Gana’nın ekonomik kalkınma çabalarına doğrudan yatırımları ile katkı bulunmaya kararlıdır. Biz de kendilerini teşvik edeceğiz” ifadelerini kullandı.

GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mahama ile bölgesel konuların da ele alındığını belirterek, “Gerek bizim bölgedeki gelişmelerimiz gerekse Afrika’daki bölgesel gelişmeler görüşmelerimizin önemli başlıklarını oluşturdu. Afrika’da özellikle Gana bunun yanında Nijerya, bu bölgedeki terörle ilgili sıkıntıları ele alırken aynı şekilde ülkemizdeki terör le ilgili yaşadıklarımızı da değerlendirme fırsatımız oldu. 35 yıldır bölücü terörle mücadele eden bir ülke olarak terör örgütlerinin hedeflerini, yöntemlerini çok iyi biliyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Dini, dili, ırkı olmayan bu terörü dünyada tüm ülkeler hep birlikte lanetlemek ve karşısında tavır almak durumundayız. Türkiye, Gana’nın ve Ganalı kardeşlerinin yanındadır” açıklamasını yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.