Hava Durumu

Türkiye-AB Zirvesi başladı

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Türkiye-AB Zirvesi başladı

AB Konseyi binasında yapılan ve dün başlayan zirveye Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra 28 AB üyesinin devlet ve hükümet başkanları katıldı. Sığınmacı krizine ilişkin olarak, AB, öncelikle Türkiye üzerinden Yunanistan'a giden sığınmacıların sayısının "önemli ölçüde ve istikrarlı şekilde" düşürülmesini istendi. Zirvede, bu sayıda düşüş olduğu vurgulanarak Türkiye'den bu konuda daha fazla gayret sarf etmesinin istenmesi beklenildiği ifade edildi.

TÜRKİYE AB İÇİN VAZGEÇİLMEZDİR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Üç Fenomenbet ayda ikinci defa düzenlenen AB-Türkiye Zirvesi için yeniden Brüksel’de olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Bu zirve bile Türkiye’nin AB ve Avrupa için ne kadar vazgeçilmez olduğunun göstergesidir. Önümüzde birçok zorluk var. Bu zorluklara sadece dayanışmayla karşılık verebiliriz. Sadece düzensiz göç meselesine değil resmin tamamına odaklanmalıyız. Avrupalı liderler arasında bu farkındalığın arttığını görmek beni memnun etti. Dün Angela Merkel ve Mark Rutte ile çok verimli görüşme gerçekleştirdik. Mevkidaşlar ve liderler olarak omuz omuza kıtamızın geleceği için çalışıyoruz. İşbirliğimizin neticesi olarak bu zorlukların üstesinden geleceğimizden eminim. Türkiye AB’yle çalışmaya hazır. Türkiye aynı zamanda AB üyesi olmaya hazır. Bugünkü zirvenin sadece düzensiz göç konusuna değil aynı zamanda Türkiye’nin katılım müzakerelerine de odaklanacağını umuyorum” dedi. 

EN ÖNEMLİ TOPLANTI

AB üyesi 28 ülke ile Türkiye’yi bir araya getiren zirveye büyük önem verdiğini vurgulayan Merkel, “Bugünkü AB Konseyi toplantısının, en önemli konsey toplantılarından birisi olacağını düşünüyorum. Umarım burada ileriye dönük bir adım daha atabileceğiz” dedi.Zirvede, AB-Türkiye Ortak Eylem Planı çerçevesinde, sığınmacı akınına yol açan asıl sorunları çözmeyi ve Türkiye’deki sığınmacıların durumunu iyileştirmeyi ele alacaklarını belirten Merkel, ayrıca AB’nin dış sınırlarını daha etkili şekilde korumayı ve insan kaçakçılığıyla mücadeleyi görüşeceklerini kaydetti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.