Hava Durumu

142 Bin TL Tazminat Ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının Kılıçdaroğlu'na açtığı Man Adası davasında karar çıktı. Kılıçdaroğlu, toplam 142 bin lira tazminat ödeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2018 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
142 Bin TL Tazminat Ödeyecek
 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının 'Man Adası' iddialarına yönelik CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı ikinci davada da karar çıktı. Mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun davacılara 142 bin TL manevi tazminatı faizi ile ödemesine karar verdi.

ERDOĞAN'IN KILIÇDAROĞLU'NA AÇTIĞI DAVA SONUÇLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı 1.5 milyon liralık manevi tazminat davası karara bağlandı.

Anadolu 9. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınları adına avukat Ferah Yıldız ile davalı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik katıldı.

KILIÇDAROĞLU 142 BİN TL TAZMİNAT ÖDEYECEK

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, açılan tazminat davasını kısmen kabul ederek, 100 bin lira manevi tazminatın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 17 bin lira manevi tazminatın Ziya İlgen'e, 15 bin lira manevi tazminatın Osman Ketenci'ye, 10 bin lira manevi tazminatın da Ahmet Burak Erdoğan'a haksız fiil tarihi olan 5 Aralık 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalı Kılıçdaroğlu'ndan alınarak ödenmesine karar verdi.

Mahkeme hakimi, dava unsuru olan 5 Aralık 2017 tarihli konuşmada Mustafa Erdoğan'a yönelik herhangi bir söz sarf edilmediğinden Mustafa Erdoğan yönünden açılan davanın ise reddine hükmetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.