Hava Durumu

Afrin Harekatı Kapsamında ÖSO Kuvvetlerinin Koluna Sarı Bant Takıldı

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ÖSO birlikleri Türk Hudut Karakollarından Afrin'e doğru geçiş yaptı. Gruba sızma girişimlerinin önüne geçmek için askerlerin koluna sarı bantlar takıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Afrin Harekatı Kapsamında ÖSO Kuvvetlerinin Koluna Sarı Bant Takıldı
 Afrin harekatından son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Oğulpınar Hudut Karakolundan çıkan Leopar Tankları 3. Hudut Karakolu'na konuşlandı. Öte yandan Afrin bölgesine açılan Türk hudut karakollarından Özgür Suriye Ordusu'na ait gruplar Suriye'ye giriş yaparken ÖSO gruplarına dışarıdan sızma girişimini önlemek için gruptakilerin kollarına sarı bant takıldı.

OPERASYON GECE BOYUNCA SÜRDÜ

 Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün saat 17.00'da Adana'daki İncirlik Üssü ve Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda havalanan 72 savaş uçağının hava saldırısıyla başlattığı ''Zeytin Dalı'' harekatı gece boyunca devam etti. Afrin'deki PYD-YPG/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısına eş zamanlı olarak Kilis ve Hatay sınırlarından top atışlarıyla destek sağlandı. Gece boyunca Türkiye'den Suriye'ye ÖSO birlikleri ve TSK'nın askeri sevkiyatı sürdü. Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na geldi.

ZIRHLI ARAÇLAR SURİYE'YE GİRDİ

Tankları taşıyan çekiciler, güvenlik önlemleri arasında Suriye'nin Azez ilçesine geçti. Hassa ilçesinin Yalangöz mevkine sabah saatlerinde gelen tank ve zırhlı araçlar da Suriye'ye geçti. Hassa'da sokağa dökülen vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla askerlere sevgi gösterisinde bulundu marşlar söyledi.

72 SAVAŞ UÇAĞI HAVALANDI

ABD'nin Suriye'de 30 bin kişilik ''sınır gücü'' kuracağını açıklamasıyla Türkiye ile Suriye sınırını bölgesinde yaşanan hareketlilik dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kütahya'da verdiği ''Harekât sahada fiilen başladı'' mesajının ardından saat 17.00'de bombardımana dönüştü. Adana'daki İncirlik Üssü ve Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda havalanan ve El Bab operasyonunda şehit olan 72 askeri temsil ettiği belirtilen 72 savaş uçağı Kilis ve Hatay semalarından Afrin'e geçip, PYD-YPG/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik bomba yağdırdı.

ÖSO GRUPLARI KOLLARINA SARI BANT TAKTI

PYD/YPG terör örgütüne yönelik dün akşam saatlerinde başlatılan Zeytindalı Operasyonu bugün devam ediyor. Afrin bölgesine açılan Türk hudut karakollarından Özgür Suriye Ordusu'na ait gruplar Suriye'ye giriş yaptı. ÖSO gruplarına dışarıdan sızma girişimini önlemek için gruptakilerin kollarına sarı bant takıldı. Fırat Kalkanı harekatında da ÖSO grupları kollarına kırmızı ve mavi bant takmışlardı.

ASKERLERE SEVGİ GÖSTERİSİ

Bu sırada Kilis ve Hatay sınırındaki hudut karakollarındaki mevzilerden de obüs ve tanklarla top atışı yapıldı. Yaklaşık 1 saat yoğun bombardımanın ardından uçaklar üstlerine döndü. Ancak gece boyunca bölgeden Afrin'e top ve füze atışları yapılarak hedefler vuruldu.

ÖSO güçlerinin Afrin'e sevkiyatı sürerken Türk Silahlı Kuvvetleri de sınıra yığınak yaptı. Hassa ilçesinden askeri araçların geçişi sırasında sokağa dökülen vatandaşlar, alkışlar, ıslıklar ve tezahüratlarla moral verip sevgi gösterisinde bulundu. Tanklardaki askerler de vatandaşlara aynı şekilde alkışlarla ve el sallayarak karşılık verdi. Kalabalıktan bazıları ellerindeki Türk bayraklarını sallarken, bazıları da konvoyun geçişini cep telefonlarıyla sosyal medya hesaplarından canlı yayınladı.

TANKLAR SINIR KAPISINDA

Asker sevkiyatı da gece boyunca sürdü. Çekicilere yüklü tanklar, güvenlik önlemleri arasında Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na geldi. Tankları taşıyan çekiciler, güvenlik önlemleri arasında Suriye''nin Azez ilçesine geçti. Hassa ilçesinin Yalangöz mevkine sabah saatlerinde gelen tank ve zırhlı araçlar da Suriye'ye geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.