Hava Durumu

Ankara'da tren kazası: 9 ölü, 47 yaralı

Ankara'da Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile yol kontrolü yapan kılavuz treninin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybederken, 47 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2018 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2018 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ankara'da tren kazası: 9 ölü, 47 yaralı
 Ankara-Konya seferini yapan YHT, sabah saatlerinde Marşandiz istasyonuna giriş yaptığı sırada raylarda bulunan kılavuz treni ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle iki vagon devrildi. Kazada 3'ü makinist 9 kişi öldü,  47 kişi yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine kaza mahalline çok sayıda ambulans, itfaiye ve UMKE ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralıları olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çeşitli hastanelere kaldırdı. Olay yerinde ekiplerin çalışmaları devam ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Ankara Valisi Vasip Şahin de kaza yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Turhan ve Şahin'in incelemeleri devam ediyor. 

Ankara Valiliğinden açıklama 
Ankara Valiliğinden kazaya ilişkin yapılan açıklamada, "Ankara'da sabah saatlerinde Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'in Marşandiz istasyonuna girişi esnasında raylarda bulunan kılavuz tren ile çarpışması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili olarak yürütülen çalışmalarda yapılan son tespitlere göre 3'ü makinist 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş,  47 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Kaza yerinde arama kurtarma çalışmaları devam etmekte olup, gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir” denildi. 

Başsavcılık soruşturma başlattı 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından kazaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise “Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir” denildi. 

İbrahim Kalın'dan Tweet 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, feci kazaya ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ankara'da meydana gelen elim tren kazasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İlgili tüm birimler seferber edilmiş durumdadır. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır" dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.