Hava Durumu

Askerin Dikkati Ortaya Çıkardı! Teröristler Sığınak Girişlerini İHA'lar Görmesin Diye Ağaç Altına Yapıyor

Afrin operasyonundan gelen son görüntülerde, teröristlerin sığınak girişlerini İHA'ların görmemesi için özellikle ağaç altlarına yapmaları dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2018 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2018 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Askerin Dikkati Ortaya Çıkardı! Teröristler Sığınak Girişlerini İHA'lar Görmesin Diye Ağaç Altına Yapıyor
 Afrin'de terör hedeflerine yönelik Zeytin Dalı harekatı devam ediyor. TSK şu ana kadar 1485 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bekovası köyüne Küçük Darmık Dağı'ndaki tünellerden sızmaya çalışan 13 terörist öldürüldü. Afrin'den gelen son fotoğraflarda teröristlerin sığınak girişlerini İHA'ların görmemesi için özellikle ağaç altlarına yapmaları dikkat çekti. Harekat kapsamında Afrin kırsalında ilerleyen komandolar, teröristlerden temizlenen bölgede PYD/PKK'lı bir teröristi yakaladı. 20 yaşlarındaki yaralı terörist, sorgulanmak üzere jandarma ekiplerine teslim edildi.

TERÖRİSTLER SIĞINAK GİRİŞLERİNİ BÖYLE GİZLİYOR

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarının terk edip kaçtıkları birçok barınak, sığınak ve beton mevzi de ele geçirildi. Bazı sığınakların girişlerinin gizlenme şekli ise dikkati çekti.

Teröristlerce kazılan sığınakların özellikle İnsansız Hava Araçları (İHA) tarafından tespitinin önlenmesi için girişlerinin ağaç altlarına yapıldığı belirlendi. Ayrıca bu sığınakların girişlerinin de naylon branda ile kapatılarak kamufle edilmek istendiği saptandı.

Terör örgütlerinden 10-12 Şubat tarihlerinde temizlenen bölgelerde, OttawaAntlaşması ile kullanımı yasaklanan çok miktarda anti-personel mayını da bulundu. Tespiti zor olan anti-personel mayınları, bölgede yaşayan sivilleri tehdit ediyor.

TSK: ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI BİN 485 OLDU

 Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklama şöyle: "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 14 Şubat 2018 tarihinde, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 46 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1485 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

TÜNELLERDEN SIZMAYA ÇALIŞTILAR: 13 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada Bekovası köyüne Küçük Darmık Dağı'ndaki tünellerden sızmaya çalışan 13 terörist öldürüldü. Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı tüm hızıyla devam ederken, köşeye sıkışan PKK/PYD/YPG'li teröristler Kilis'in Hisar köyünün karşısında bulunan Bekovası köyüne sızma girişiminde bulundu. Teröristlerin, Türk askeri ile ÖSO güçlerinin yoğun çatışmalar sonucu daha önce ele geçirdiği Bekovası köyüne Küçük Darmık Dağı'ndaki tünellerden geçerek sızmaya çalıştıkları öğrenildi. OSÖ güçleri ile Türk askerinin fark ettiği 13 teröristin, çıkan çatışma sonucu öldürüldüğü belirtildi. Sızma girişiminin ardından zaman zaman çatışmaların yaşandığı bölge top atışlarıyla vuruldu. Tünellerin hedef alındığı atışlar sonrası dağdan dumanlar yükseldi.

BİR TERÖRİST YARALI HALDE YAKALANDI

Harekat kapsamında Afrin kırsalında ilerleyen komandolar, teröristlerden temizlenen bölgede PYD/PKK'lı bir teröristi yakaladı. 20 yaşlarındaki yaralı terörist, sorgulanmak üzere jandarma ekiplerine teslim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.