Hava Durumu

Babası dahil 26 kişiyi dolandırdı! Paraları pavyonda harcadı

Amasya'nın Taşova ilçesindeki PTT şubesinde çalışan bir kişinin, babası dahil postanede işlem yapan vatandaşlardan 26 kişinin kimlik bilgileriyle sahte evrak düzenleyerek çeşitli bankalardan çektiği paralar ve PTT kasasından aldıklarıyla birlikte toplamda yaklaşık 1 milyon lirayı pavyonlarda harcadığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2017 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2017 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Babası dahil 26 kişiyi dolandırdı! Paraları pavyonda harcadı
 Edinilen bilgiye göre, eşinden boşanan 2 çocuk babası S.G. (41), babası F.G.’nin adına 30 bin lira ve işlem yaptıran 25 kişinin adına da sahte evrak düzenleyerek çeşitli bankalardan toplamda 873 bin lira çekti. Çalıştığı PTT şubesinin güvenlik kamerasının yönünü değiştirip ATM kasasını ve veznesini de boşaltarak üzerine aldığı 1 milyon TL ile Gürcistan’a kaçmayı planlayıp gümrükte yakalanma endişesiyle İstanbul’a yönelen S.G., paraların tamamına yakınını bir hafta kaldığı İstanbul'daki pavyon ve eğlence mekanlarında harcadı.


Dolandırıldığından haberi olmayan baba F.G.’nin oğlunun kayıp olduğu başvurması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında diğer mağdurlarda polise gelince büyük vurgun ortaya çıktı. Polisin İstanbul’da yakaladığı S.G., Amasya’ya getirilerek Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesindeki sorgusunun ardından Taşova Adliyesine götürüldü. Polis aracına bindirildiği esnada habercilerin soruları karşısında sessiz kalan S.G.’ye yardım ettiği düşünülen K.B. ile E.G. de Amasya’da yakalanarak gözaltına alındı.

Öte yandan, S.G.’nin çalıştığı PTT şubesinin kadın müdürü L.G.’nin de ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.