Hava Durumu

Başbakan: Afrin'i Terörden Temizleyeceğiz, ABD Aklını Başına Alsın

Son dakika! Başbakan Binali Yıldırım, "Kirli pazarlık içinde olmayız. Afrin'i terörden temizleyeceğiz" derken "ABD'nin aklını başına toplaması lazım" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2018 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Başbakan: Afrin'i Terörden Temizleyeceğiz, ABD Aklını Başına Alsın
 Başbakan Binali YıldırımMakedonya Başbakanı Zoran Zaev ile bir basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, Afrin operasyonu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"ABD'NİN AKLINI BAŞINA ALMASI GEREKİYOR"

"Bizim amacımız nasıl Fırat Kalkanı'yla Münbiç-Azez arasını temizlediysek Afrin'i de terör oluşumlarını temizleyeceğiz. O bölgenin insanlarını tekrar topraklarına, yurtlarına dönmesini sağlayacağız. Kirli pazarlık içinde olmayız. Terör bizim için en büyük beladır. Amerika'nın aklını başına toplaması lazım. Devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığını Amerika'nın görmesi gerekiyor. Görmezse biz terör tehdidini sona erdirmek için atılması gereken adımları atarız. Kimsenin icazetine ihtiyacımız yok. Uluslararası hukukun bize tanıdığı hakları sonuna kadar kullanırız."

"HİÇ KİMSENİN SUÇ İŞLEME LÜKSÜ YOKTUR"

Başbakan, olaylı HDP kongresi ile ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Savcılık yapılması gerekeni yapmış. Türkiye'de siyasi faaliyet gösteren terörle bağının olmadığını ilan etmesi gerekiyor. Biz terörle mücadele ediyoruz. Hâl böyleyken siyasi parti kimliğindeki oluşum terör örgütüyle içiçeyse, terör örgütünün baskısından kurtulamamıştır. Kimsenin suç işleme lüksü yoktur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.