Hava Durumu

BİLDEF TBMM’Yİ ZİYARET ETTİ

BİLDEF’e üye olan dernek başkanları ve bir grup basın mensubu TBMM’yi ziyaret etti. Üyeler ve basın mensupları önce siyasi partilerin grup toplantılarına katıldı, daha sonra Bursa’nın sorunlarını ve çözüm önerilerini vekillere ilettiler.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2018 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2018 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BİLDEF TBMM’Yİ ZİYARET ETTİ
   Dernek Başkanları ve basın mensupları, Bursa İl Dernekleri Federasyonu’nun (BİLDEF) düzenlediği geziyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde siyasi partilerin grup toplantılarına katıldı.  Üyeler daha sonra İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Osman Mestan, Atilla Ödünç, Mustafa Esgin ve Ahmet Kılıç ile birlikte Bursa'nın sorunlarının dile getirildiği toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Hakan Çavuşoğlu, milletvekili olmadan önce kendisinin de sivil toplum örgütlerinde aktif görevler üstlendiğini hatırlatarak, “BİLDEF Bursa’da tanınan bilinen güvenilir ve güçlü bir sivil toplum örgütü. Mevcut yapısıyla, çeşitli dernekleri aynı çatı altında toplamasıyla, Türkiye’nin Bursa’daki yansıması. Bu amaçla bizim için BİLDEF’in ayrı bir yeri vardır” dedi. Milletvekili Osman Metsen de Hakan Çavuşoğlu’nun sözlerine ilaveten tarihi olaylardan örnekler vererek BİLDEF’in bu birlik ve beraberliğinin ne derece önem arz ettiğinin farkına varılması gerektiğinin altını çizdi. BİLDEF heyetini karşılayarak yakından ilgilenen ve ağırlayan Emine Yavuz Gözgeç’te meclis sizin eviniz. Bizleri milletvekilli olarak meclise gönderen sizlerin gelip bizleri denetlemesi çalışıp çalışmadığımızı görmeniz, bizi memnun etti. Bizler sizin için buralar da çalışıyoruz dedi. Diğer Milletvekilleri de BİLDEF’in Bursa’da başlattığı bu kardeşlik projesiyle örnek teşkil ettiğini belirterek, Bugün Ankara’ya gelerek meclis tarihimizin tarihi günlerinden birine tanıklık ettiğini dile getirdiler.

‘HER ZAMAN YANLARINDAYIZ’

BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun ise, “BİLDEF sıradan bir dernek değil. Büyük bir kardeşlik projesidir. Yaşadığımız şehir ve ülkemiz için çabalayan, fikir üreten, katkı sunan, bir federasyon” diyerek, Ulu şehir Bursa’mızda ekonomik hayatın geliştirilmesi, ticaretin canlandırılması, termal turizmin önemi, geri dönüşümünün hayata geçirilmesi, kurulacak sanayi sitelerinin dağılımı, hava, çevre ve su kirliliğinin giderilmesi, sosyal hayatın geliştirilmesi, trafik sorununun çözümü konularını önemsemekte ve bu konularda fikir üretmek amacıyla çalışmalar yapmakta olduklarını belirten Dursun Federasyon olarak Anadolu Günlerinden, sıfır atık projesine kadar, şimdiye kadar yaptıkları projeleri anlattı. Dursun, “Bursa’da başlattığımız örnek bir projemiz de diğer Sivil Toplum Örgütleri ile bir araya gelerek şehrimizin ve ülkemizin var olan sorunlarını tespit etmek, fikir alışverişin de bulunmak çözüm önerileri üretmek ve yetkili mercilere sunmak. Ayrıca şehrimizde ki tüm renkleri, tüm kültürleri, tüm görüşleri bir çatı altında toplayan birlikte ve beraberce hareket ederek şehrimizin mihenk taşı olan ve şehrimizin huzuruna katkı sunan BİLDEF her zaman karşılıksız olarak siyasetçilerimizin yanında olmuş, destek vermiş, arkasın da dimdik durmuştur. Bugün de siyasetçilerimizin yanın da olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak için meclisimizi ziyaret ettik” dedi.  HABER: Osman ÇETİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.