Hava Durumu

CHP'nin Cumhurbaşkanı İnce, Seçim Manifestosunu Açıklıyor

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Samsun'da gerçekleştirdiği toplantıyla seçim manifestosunu açıklıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2018 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2018 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
CHP'nin Cumhurbaşkanı İnce, Seçim Manifestosunu Açıklıyor
 CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Samsun'da gerçekleştirdiği toplantıyla seçim manifestosunu açıklıyor.

İNCE'NİN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

- Türkiye Cumhuriyeti uygarlık rotasından çıkarılmıştır. 16 yıldır iktidarda bulunanların,Türkiye Cumhuriyeti'nin beka sorunu ile karşı karşıya kaldığını itiraf ettikleri bir durumdayız. Türkiye artık, demokrasiden, hukuk devletinden, insan haklarından, özgürlüklerden söz edilemeyen bir ülke olmuştur. Halkın, yargı başta olmak üzere devlet kurumlarına inancı kalmamıştır. Yargı bağımlı hale getirilmiş, hukuk devleti ortadan kaldırılmıştır.

-Birbirini dinlemeyen, birbirine güvenmeyen, birlikte yaşama isteğini kaybeden insan sayısı artıyor. Barışımızdan, huzurumuzdan, kardeşliğimizden her geçen gün bir parça daha koparılıyor. İnsanlarımız birbirlerine tahammül edemez hale getirilmiştir. En acısı da gençlerimizin bu ülkeden kaçmak için yollar aramasıdır.

-Pasaportumuzun Edirne'den öteye değeri yok. Uluslararası ilişkilerimiz saray koridorlarının hevesine ve keyfiliğine terk edilmiştir. Ortadoğu batağına saplandık. Kendi çocukları bedelli askerlik yaparken, Anadolu çocukları vatan mücadelesi veriyor. Uluslararası toplumun mizah konusu yaptığı sözde dünya lideri her fırsatta dünyayı tehdit ediyor. Herkesle kavga eden ve yalnızlaşan bir ülke konumuna geldik. Tek bir adamın kaderiyle özdeş hale gelen bir ülkenin ne kadar kolay yönlendirileceğini bilen ülkeler ellerini ovuşturuyor.

-Düşünce özgürlüğü rafa kaldırılmış. Tek adamla aynı düşünmeyen herkes ya tutuklanmakta ya da korkutup sindirilmektedir.

- Kadınlarımızı perde gerisine iten bir hayat algısı dayatılmaya çalışılıyor. Sivil toplum kavramını çarpıtarak yeniden dirilttikleri çağdışı anlayışları ve bu anlayışların ürünü olan her türlü sapkınlığı besleyen bir yönetim var.

-Felakete doğru dolu dizgin giden ülkeyi yönetenler, görülmemiş bir aymazlıkla her şeyi istiyorlar. Geçmişimizi ve birikimlerimizi satmakta, bugünümüzü ve geleceğimizi ipotek altına almaktalar. Kendilerine ve yandaşlarına rant elde etmek için, her gün yapılan imar düzenlemeleri ile şehirlerimizi, kültürel mirasımızı ve doğal çevremizi tahrip etmekteler.

-Her ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmak dışında düşündükleri hiçbir şey yok. Bu dönemde, gerçeklik ile uygulanan politikalar arasındaki bağ koparıldı. Ekonomik, siyasal, iç ya da dış her türlü politika, gerçeklikten uzaklaştırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.