Hava Durumu

CHP’Lİ İRGİL’DEN SAĞLIKTA ŞİDDETE KANUN TEKLİFİ

CHP'nin hekim vekillerinden Dr. Ceyhun İrgil, sağlık çalışanlarına fiziksel ve sözel şiddette bulunan kişilerin cezalandırılması için TCK’da düzenlemeyi içeren bir kanun teklifi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
CHP’Lİ İRGİL’DEN SAĞLIKTA ŞİDDETE KANUN TEKLİFİ
 İrgil'in Meclis Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifi sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hapis cezası ile cezalandırılmasını öngörüyor.

Teklifin içeriği şöyle:

“Sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personeline karşı, sağlık hizmeti sunumu esnasında veya verilen sağlık hizmetinden kaynaklanan nedenlerle cebir, şiddet veya tehdit kullanan kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu fiiller sonucu sağlık hizmeti kesintiye uğramış ise yukarıdaki fıkraya göre belirlenen ceza yarı oranında artırılır.”

 

YAŞANDIKÇA KONU GÜNDEME GELİYOR

 

Konuyla ilgili tüm düzenlemelerin bekletilmeden yapılmasını gerektiğini belirten CHP’li İrgil, sadece son iki yıla bakıldığında bile sağlıkçılara yönelik şiddet olaylarının endişe verici boyutlara ulaştığını ifade etti. İrgil şunları söyledi:

“Sağlık Bakanlığı’na 1 Ocak 2015 - 30 Nisan 2017 tarihleri arasında 25.443 sağlıkçı şiddet başvurusunda bulunmuş, bu da ortalama günde en az 30 sağlıkçı demektir. TTB’nin bakanlıktan aldığı bilgiye göre son dört ayda şiddet başvurusunda bulunan sağlıkçı sayısı ise 2.753. Buna önceki gün Elazığ’da silahlı saldırıya uğrayan Başhekim Prof. Mehmet Belirgen de eklendi. Biz iki hafta önce, daha bu vahim olay gerçekleşmeden önce bu kanun teklifini vermiştik ama ne yazık ki bu olaylar yaşandıkça konu gündeme geliyor. Bizim gibi birçok milletvekili arkadaşımızın da verdiği ilgili kanun teklifleri bir an önce dikkate alınmalıdır.”

 

SAĞLIK SİYASİ SAİKLERLE YÖNETİLMEMELİ

 

Sağlıkta şiddetin toplum açısından ciddi bir tehdit haline geldiğine işaret eden CHP’li İrgil, şunları söyledi:

“Sağlık hizmetinin gereği gibi yürütülebilmesi güvenli ve sağlıklı çalışma koşullarıyla mümkün. Bakanlığın bir yıl önce ‘müjde’ diyerek duyurduğu hiçbir düzenleme yapılmadı. Başta sağlıkta şiddet, yıpranma payı, hekimlerin emeklilik hakları olmak üzere birçok kanun teklifi raflarda bekliyor. Bu teklifleri CHP verdi diye görmezden gelmek hiç doğru değil ama görüyoruz ki, iktidar sağlığı siyasi saiklerle yönetiyor. Hatırlatmak gerekirse en basitinden şiddet sağlıkçıya yapılıyor, oy verdiği partiye değil!” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.