Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKM Yenileme projesinde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKM'nin yenilenme projesinde konuşarak, "Belli bir elitin programları izlediği yer olmayacak. Tüm halkımız milletimiz gelip programları izlediği yer olacak" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Proje üretemeyenler, icraat ortaya koyamayanların, milleti hedef alan millete hakaret eden tavırları içinde bulunduğu çaresizliğin ifadesidir" diyerek, "Halbuki, çalışsalar, terleseler kendi küçük dünyalarından kafalarını kaldırıp gerçek Türkiye'yi, milletin ulaştığı seviyeyi görseler tüm sorunlar çözülecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2017 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2017 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKM Yenileme projesinde konuştu
 Sen, ben, bizim oğlan mantığıyla hareket ederek, küçük olsun benim olsun kolaycılığına kaçtıkları sürece milletimiz onları yedek kulübesinde tutmayı sürdürecek. Ülkemizde bir kesim eskiden beri belirli alanları kendi tekelinde görmekte kimseyi buraya yaklaştırmamaktadır. Kültür sanat da bu alanların başında geliyor. Cumhuriyetin kuruluşundan sonra Osmanlı döneminde üç tarzlı siyasetten muasırlaşma yolu konusunda kati bir tercih ortaya konulmuştur. Sorun bu tercihin altınını doldurulamamış olmasıdır. Türkiye, taklit seviyesinin gerisinde bir kültür üretimine mahkum edilmiştir. Karşımızda bir yandan kendi tarihine sırtını dönmüş, bir yandan da benimsediğini iddia ettiği batı dünyasında esamesi okunmayan bir ülke bulmuş. Ağızlarını her açtıklarında modernlik, çağdaşlıktan söz edenler, dünya çapında hangi eserleri ortaya koyabilmişler. Bir uçak, bir bilgisayar yapamamışsak, kültür ve sanat alanında aynı başarısızlığı yaşadı. Bu bir ortam, iklim, zihniyet meselesidir. İklim çorak olunca bir taraf kavrulurken, diğer taraf yeşermiyor. Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefini isabetli buluyor ve ona sahip çıkıyoruz. Sadece bu hedefe ulaşmak için daha farklı yöntemler ortaya koyuyoruz. 15 yılda Türkiye'nin üç kat büyümüş olması Cumhuriyet Tarihinin modernleşme hamlesidir. AKM'de bunun bunun göstergesidir. Binanın kendisi kadar kültür sanat faaliyetlerinin zenginliği de önemlidir. Belli bir elitin programları izlediği yer olmayacak. Tüm halkımız milletin gelip bu programları izlediği yer olacak. Mazruf vasatsa zarf istediği kadar şatafatlı olsun oradan bir şey çıkmaz" diye konuştu.
Cumhuriyetin 94 yılını geride bırakarak, başarılı olduğunu iftiharla söylediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kültür konusunda aynı duyguları ifade edemiyoruz. Avrupa'nın hukuk sistemini, kültür ürünlerine aynen alıp kullanmanın bizi arzu ettiğimiz hedeflere ulaştıramadığını görüyoruz. Muasır medeniyet anlamında batılı olmakla şeklen Avrupalı olmayı birbirine karıştırdık. Muasır medeniyet seviyesini üzerine çıkmak küresel bir iddia sahibi olmak demekken, kültürel taklitçiliğin asırlarca sizi kendisine rakip hatta düşman görmüş bir dünyaya teslimiyet demek olduğunu ne yazık ki göremedik. Biz Teslimiyeti reddediyoruz. Türkiye'yi her alanda küresel alanda, söz ve iddia sahibi olabilen bir ülke olmasının mücadelesini veriyoruz. Siyasetteki en büyük farkımızın da bu olduğuna inanıyorum. Yeni ve çok daha büyük eserlerle taçlandırmak istiyoruz.Bugün projesinin tanıtım toplantısını yaptığımız AKM'nin yeni dönemin sembol eserlerinden bir olacağına inanıyorum" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.