Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: '18 ay erken bitirilecek'

1915 Çanakkale köprüsü ve Malkara-Çanakkale oto yolu kule-kazık çakımı töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Köprüsü'nün 18 ay erken bitirilerek 18 Mart 2022'de açılacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2018 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2018 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: '18 ay erken bitirilecek'
 1915 Çanakkale köprüsü ve Malkara-Çanakkale oto yolu kule-kazık çakımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle yapıldı. 1915 Çanakkale köprüsü ve Malkara-Çanakkale oto yolu kule-kazık çakımı töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Köprüsü'nün 18 ay erken bitirilerek 18 Mart 2022'de açılacağını bildirdi.

Törende konuşan Başbakan Yıldırım, son 10 yılda dünyada yapılan 10 projenin 6 tanesini Türkiye’nin yaptığına dikkat çekerek, “Türkiye’ye de bu yakışır. Dünyanın en uzun asma köprüsü 1915 Çanakkale köprüsü. Çanakkale’ye de bu yakışır. Hayırlı olsun. Yedi düvele burada dur dedik. Artık hizmet zamanı dedik. Çanakkale’yi hava yoluyla, deniz yoluyla ve nihayet o güzel gerdanlığıyla geçecek bu eseri de Çanakkale’mize armağan ediyoruz. Bu yap-işlet-devret projesi. Yani bizim bütçemizle yapılmıyor. Kore ve Türk firmaları. Bakın, Türkiye’nin ekonomisi için efendim sıkıntılar var diyenlere bu proje en güzel cevabı veriyor. İşte finansmanın yüzde 70’i yabancı bankalardan olmak üzere Türk bankalarıyla sağlandı. Türkiye’ye güveni gösteren budur. 2 milyar 700 milyon avrodan fazla talep geldi. Talep edenlerin bir kısmını da almadık. Bu Türkiye’nin gücünü gösteriyor. Türkiye emin adımlarla 2023’e yürümeye devam edecek” dedi.

Afrinde terör örgütünün paçavraları indirildi

Son olarak kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Afrin şehir merkezinin tamamen kontrol altına alındığının müjdesini bir kez daha paylaşarak “Dün Çanakkale’de bizi esir etmeye çalışanlara derslerini vermiştik. Bugün sınırlarımız boyunca kurmaya çalıştıkları terör devletiyle istikbal ve istiklalimize göz dikenlere aynısını yapıyoruz. Elbette Çanakkale’nin büyüklüğü ile sınır ötesi operasyonu karşılaştırılamaz. Ama bu aynı ruhtur. Karşımızda imansızlar vardı, ama bizim Mehmetçiklerimiz imanıyla yürüdü. Şehadete yürüdüler. Ve şunu da biliyorlardı: Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Birkaç gündür şunu söylüyorum. Artık Afrin için zafer yakın diyorum. Allah’ın yardımı yakındır ve müjdele diyordu. Biz o müjdeye inandık. Bu sabah Mehmedimiz Özgür Suriye Ordusu ile Afrin’e girdi. Terör örgütünün paçavraları indirildi. Türk bayrağı ile Özgür Suriye Ordusu’nun bayrağı direklere çekildi. O tünellerden çıkan silahları gördünüz, değil mi? Ne oldu, işe yaradı mı? 15 Temmuzda işe yaradı mı? Şimdi de terör örgütüne asla kaptırmayacağız. Sınırlarımızda atışlar oldu. Ama netice alamadılar. Milletimiz bir asır sonra yeniden sinesinde taşıdığı imanın büyüklüğünü göstermiştir. Rabbime bize bu günleri gösterdiği için hamd ediyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.