Hava Durumu

'Denizkurdu-2019', başladı

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en büyük planlı tatbikatlarından Denizkurdu-2019, 131 gemi, 57 uçak ve 33 helikopterle Anadolu'yu çevreleyen 3 denizde eş zamanlı olarak başladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2019 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2019 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
'Denizkurdu-2019', başladı
 

Hazırlık eğitimlerini Mavi Vatan 2019 Tatbikatı ile tamamlayan Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın, çok daha geniş katılımlı, daha gelişmiş kriz, gerginlik ve harp dönemi senaryolarına istinaden, stratejik ve operatif seviyedeki icra edeceği Denizkurdu Tatbikatı, dün sabah başladı.  Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatı 'Deniz Kurdu-2019', bugün başladı. 131 gemi, 57 uçak, 33 helikopter ile 25 bin 900 personelin görev yapacağı tatbikatta, yerli ve milli silah sistemleri ile yüksek süratli su üstü ve hava atışları yapılacak.  'Deniz Kurdu-2019', 13-25 Mayıs tarihlerinde Deniz Harp Merkezi Komutanlığı'nca Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz olmak üzere 3 denizde gerçekleştirilecek.

MİLLİ SİLAHLAR KULLANILACAK

Deniz Kurdu-2019 tatbikatı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı birlik, gemi ve deniz hava vasıtalarının harekata hazırlık seviyesini arttırmayı hedefliyor. Türk Deniz Kuvvetleri’nin son dönemdeki en büyük tatbikatlarından biri olan Deniz Kurdu'nda yerli ve milli silah sistemleri ile yüksek süratli su üstü ve hava atışları yapılacak. Gemiden karaya çok namlulu roketatar atışları, vurucu insansız hava aracı atışları, silahlı insansız hava aracı ile atışlar, Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi (UMTAS) ve Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi (L-UMTAS) güdümlü mermi atışları, mayın imhası, fiili atışlar ile Sualtı Taarruz Komandoları (SAT) ve Sualtı Savunma (SAS) Komandoları tatbikata katılacak. Tatbikata Kara Kuvvetleri Komutanlığından genel maksat taarruz helikopterleri, Hava Kuvvetler Komutanlığı'ndan deniz harekatına taktik hava desteği F-16 ve F-14 uçakları ile Hava İhbar ve Kontrol (HİK) uçakları ile nakliye uçakları katılacak. Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan Özel Kuvvet Tileri ve UH-60 Helikopterleri, Sahil Güvenlik Komutanlığından Arama Kurtarma Korvetleri, Sahil Güvenlik Botları, Karakol Uçakları ve Sahil Güvenlik helikopterleri olmak üzere 131 gemi, 57 uçak, 33 helikopter ile 25 bin 900 personel görev yapacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.