Hava Durumu

Dışişleri Bakanlığı: 'Astana platformunun garantörleri 16 Mart'ta biraraya gelecektir'

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de gerilimin azaltılması ve siyasi sürecin önünün açılması amacıyla başlatılan Astana platformunun garantörleri Türkiye, Rusya Federasyonu ve İran’ın Dışişleri Bakanlarının, Kazakistan'ın evsahipliğinde 16 Mart 2018 tarihinde Astana'da biraraya geleceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Dışişleri Bakanlığı: 'Astana platformunun garantörleri 16 Mart'ta biraraya gelecektir'
 Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Suriye'de gerilimin azaltılması ve siyasi sürecin önünün açılması amacıyla başlatılan Astana platformunun garantörleri Türkiye, Rusya Federasyonu ve İran’ın Dışişleri Bakanları, Kazakistan'ın evsahipliğinde 16 Mart 2018 tarihinde Astana'da biraraya gelecektir. Sayın Bakanımız, anılan toplantıya katılmak amacıyla 15-16 Mart 2018 tarihlerinde Astana’yı ziyaret edecektir" denildi.
Toplantıda, Astana toplantılarının ilk yılında sergilenen işbirliği ve kaydedilen gelişmeler hakkında durum değerlendirmesi yapılacağı belirtilerek, "Suriye ihtilafının çözüm sürecini hızlandırmak amacıyla önümüzdeki dönemde birlikte atılabilecek adımlar üzerinde durulacaktır. Toplantıda ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanımızın evsahipliğinde Rusya Federasyonu ve İran Devlet Başkanlarının katılımıyla 4 Nisan 2018 tarihinde İstanbul'da düzenlenecek Üçlü Zirve’nin hazırlıkları da ele alınacaktır" ifadesi kullanıldı.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.