Hava Durumu

EBA’nın tıklanma sayısı 1 milyarı aştı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 'eba.gov.tr' son bir ayda 1 milyarın üzerinde tıklandı ve kullanıcılar yaklaşık 900 milyon kez sayfa görüntülemesi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2020 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2020 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
EBA’nın tıklanma sayısı 1 milyarı aştı
 EBA, 'similarweb.com' ve mobil uygulama marketlerinin mart ayı verilerine göre, 'eba.gov.tr' küresel ölçekte hizmet veren birçok popüler uzaktan eğitim platformunu geride bırakarak dünyada eğitim alanında en çok ziyaret edilen 6'ncı internet sitesi oldu. Aynı zamanda dünya genelinde tüm internet siteleri içinde 317'nci, Türkiye'de de 12'nci sıraya yerleşti. 'eba.gov.tr' Türkiye'deki kamu internet siteleri arasında ise ilk sırada yer aldı.
İNDİRİLME SAYISI 10 MİLYONU GEÇTİ
Mobil uygulama olarak EBA'nın indirilme sayısı da kısa sürede 10 milyonu aştı. EBA mobil uygulaması 8 Nisan itibariyle Android işletim sistemi kullanan cihazlarda toplamda 7.12 milyon, EBA Akademik Destek uygulaması 1.46 milyon, iOS işletim sistemi kullanan cihazlarda ise EBA mobil uygulaması 1.46 milyon, EBA Akademik Destek uygulaması da 204 bin kez indirildi. EBA dijital eğitim platformunu son 30 gün içerisinde tüm öğretmenlerin yüzde 69'u, okul öncesinden 12'nci sınıfa kadar olan tüm öğrencilerin ise yüzde 44'ü kullandı. Son bir hafta içerisinde YKS'ye hazırlanan 531 bin öğrenci de üniversite hazırlık platformu olan EBA Akademik Destek'ten faydalandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.