Hava Durumu

Erdoğan'dan ABD'ye Rest: Sizin Afganistan'da, Irak'ta Süreniz Bitti mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Operasyonun kapsamı ve süresi sınırlı olmalı" diyen ABD'ye rest çekti: Afganistan'da sizin süreniz belli oldu mu? Ne zaman iş biterse, çekilmesini biliriz.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Erdoğan'dan ABD'ye Rest: Sizin Afganistan'da, Irak'ta Süreniz Bitti mi?
  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Amerika diyor, süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı. Afganistan'da sizin süreniz belli oldu mu? Irak'ta bitti mi bu süre? Hala Irak'tasınız. Böyle bir savaş, matematik bir olay değil ki. Nasıl böyle bir şey sorarsınız?" dedi.

ABD'YE YANIT: AFGANİSTAN'DA SİZİN SÜRENİZ BELLİ OLDU MU?

Erdoğan şunları söyledi:

"Sürekli Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız, kuvvet komutanlarımız iletişim halindeyiz. Afrin operasyonu, Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona erecektir. Amerika diyor, süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı. Afganistan'da sizin süreniz belli oldu mu? Irak'ta bitti mi bu süre? Hala Irak'tasınız.

"KİMSEDEN İCAZET ALMAYIZ"

Böyle bir savaş, matematik bir olay değil ki. Nasıl böyle bir şey sorarsınız? Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya da merakımız yok, çekilmesini biliriz. Bunun için birilerine icazet alma gibi derdimiz de yok. Bunu da bilmeniz lazım. Bölgenin gerçek sahibi olan kardeşlerimizin huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir yer haline getirilmesi hususunda çalışmalar başlatılacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.