Hava Durumu

Erdoğan'dan AP'ye Rest: İşimiz Bitmeden Afrin'den Çıkmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin harekâtını durdurdun" çağrısı yapan Avrupa Parlamentosu'na rest çekti: Boşuna heveslenmeyin. İşimiz bitmedikçe Afrin'den çıkmayacağız.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Erdoğan'dan AP'ye Rest: İşimiz Bitmeden Afrin'den Çıkmayacağız
  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'ye Afrin operasyonunu durdurma çağrısı yapan karar tasarısına sert çıktı. Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'na rest çekip "Boşuna heveslenmeyin. İşimiz bitmedikçe Afrin'den çıkmayacağız." dedi.

AVRUPA'YA REST ÇEKTİ: İŞİMİZ BİTMEDİKÇE ÇIKMAYACAĞIZ

Liseliler Destan Yazıyor Şiir ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni'nde konuşan Erdoğan "Avrupa Parlamentosu'nda Afrin ile alakalı olarak bizim oradaki harekatı durdurmamız istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Genişlemeden sorumlu bayan var bir tane o da böyle arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız. Türkiye'ye Avrupa Parlamentosunun söyleyebileceği hiçbir söz yoktur ve bu sözlerin hepsi de bizim bir kulağımızdan girer, öbüründen çıkar." diyerek Avrupa Parlamentosu'na rest çekti.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"OKUL ÖNLERİNDE GENÇLERİN ELİNDE SİGARA GÖRDÜĞÜMDE KAHROLUYORUM"

Yabancı kelime kullanma hastalığı var. Tabi diyeceksiniz ki "sayın cumhurbaşkanım siz ne işe yarıyorsunuz?" Öyle bir berbat alışkanlık ki, ne dersen de...

Sigara kampanyamız gibi... En yakın arkadaşlarımız dahi konuşuyoruz, konuşuyoruz. 'Söz' diyor, bir ay sonra bakıyorsun yine affedersiniz leş gibi sigara kokuyor.

Bu da böyle bir alışkanlık. Gençler aranızda inşallah sigara içen yoktur. Gençler ben sizi çok seviyorum. Okulların önünde ellerinde sigara gördüğümde kahroluyorum.

YABANCI KELİME KULLANMA HASTALIĞI TAHAMMÜL SINIRLARINI AŞTI

Tabelalarda, yazışmalarda ve konuşmalarda şahit olduğumuz yabancı kelime kullanma hastalığı artık tahammül sınırını aşan bir boyuta ulaştı.

İnternet kafe. Kafe. Ya bizim kıraathanemize ne oldu? Kıraathane kumar oynama yeri değildir. Okuma evidir, okuma yeridir.

Oralarda hem kitaplarımızı okuyalım, hem çayımızı kahvemizi içelim. Ama şimdi evler bile adeta kafe house oldu. Böyle şey olur mu? Ancak bu konuda arzu ettiğim hassasiyeti göremediğimi de belirtmek durumundayım. Bu meselenin de üstesinden geleceğiz. Ben size inanıyorum.

"BU İŞ BİTİYOR, BİTECEK"

Afrin harekatının talimatını verdik. Tabi teröristlerin hesabı farklıydı. Ama bilmiyor ki hesapların üstünde bir hesap var, o da Allah'ın hesabıdır. Ve ne oldu? Tüm kuzeydeki o terör koridorunu rabbimin lütfuyla temizlemeye başladık. Salona girerken sordum. Şu anda etkisiz hale getirilen terörist sayısı ne oldu? 3525. Artık her şey an meselesi. Bu iş bitiyor bitecek. Az kaldı.

AVRUPA'YA SERT SÖZLER

Avrupa Parlamentosu'nda Afrin ile alakalı olarak bizim oradaki harekatı istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Genişlemeden sorumlu bayan var bir tane, böyle bir arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız. Bunu bilesiniz. Türkiye bir şamar oğlanı değildir. Dolayısıyla orada işimiz bitecek, 3,5 milyon Suriyeli kardeşim benim ülkemde şu anda misafir ediliyor. Ey AP, sen burada benden hangi yükü aldın da benden bunu istiyorsun? Türkiye'ye, AP'nin söyleyebileceği hiçbir söz yoktur. Bu sözler de bizim bir kulağımızdan girer ötekinden çıkar.

"YEPYENİ BİR DÖNEM AÇACAĞIZ"

Biz geleceğine güvenle bakan bir ülkeyiz. Dün Çanakkale'de, Kafkasya'da, Kut-ül Amare'de ortaya çıkan ruh bize Kurtuluş Savaşını kazanma imkanı verdi. Pazar günü Çanakkale'deyiz. Sadece zafer türküleri söylemeyeceğiz, aynı zamanda 18 Mart Köprüsü'nün temel atma törenini yapacağız. Bugün de 15 Temmuz'da ve sınırötesi harekatlarımızla büyüyen bir nesle teslim edeceğiz, 2050, 2070 vizyonlarımızın başarıya ulaşacağının huzuru içindeyiz. Yerle yeksan olmuş bir Türkiye'yi 2023 hedeflerimize kadar getirdi. İnşallah ülkemizde yepyeni bir dönem açacağız.

"GENÇLER SİZE ÇOK GÜVENİYORUM"

Gençler, sizlere güveniyorum. Sizlerden tek istediğim şu, biz tek milletiz. Tek vatanız, tek bayrağız, tek devletiz. Bizi bölemeyecekler. Bizi parçalayamayacaklar. 81 milyon tek milletiz. Bir yaratanı yaratandan ötürü sevdik, makam mevki için değil. Bizde bölücülük olamaz.

"BİZİM TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NDEN BAŞKA DEVLETİMİZ YOKTUR"

Ah ah gençler. Daha şurada, fazla geriye gitmeyelim 1900'lü yıllarda 500 bin kilometrekareyi yine kaybettik düştük 780 bin metrekareye. Onun için sizlerden beklentimiz tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet. Türkiye Cumhuriyeti'nden başka bizim, devletimiz yoktur. Bu çatıda birleşeceğiz. Birileri Güneydoğu'da devlet kuracakmış, birileri çıktı paralel devlet falan diye. Sonra 90'larda kaçtı gitti Pensilvanya'ya. E kursaydın ya devleti, niye kaçtın? Şimdi arkasını birilerine dayamış, oralardan dünyanın değişik yerlerine mesajlar gönderiyor. İnlerine gireceğiz inlerine.

"PIRLANTA GİBİ GENÇLİĞİMİZ VAR"

İşte bugün, buraya gelirken Hakkari'de onlarca teröristi etkisiz hale getirdik. Sadece Afrin'de değiliz, buralarda da mücadelemiz devam ediyor. Çıkmış oradan Avrupa Parlamentosu da karar alıyor. Dürüst olun dürüst. 2053 Türkiyesi'ni bu vizyonla kurmaya hazır mısınız? Biz o günleri göremeyeceğiz. Birilerinin gençlerimizi sürekli tenkit eden, küçümseyen, iğneleyen tavrını asla doğru bulmuyoruz. Pırlanta gibi gençliğimiz var. Şahsen gençlerimize, daha önce hiç olmadığı kadar güveniyorum."

AP NEYİ OYLAYACAK?

Avrupa Parlamentosu Türkiye'ye Afrin operasyonunu durdurma çağrısı yapan bir karar tasarısını oylayacak.

Karar tasarısı Avrupa Parlamentosu'ndaki siyasi gruplar tarafından hazırlandı. Tasarıda Zeytin Dalı Harekatı'nın Suriye'deki çatışmaya yeni bir boyut eklediği ve çözüm çabaları üzerinde olumsuz etki yarattığı savunuluyor.

Türkiye'ye Afrin'deki askerlerini çekmesi ve Birleşmiş Milletler tarafından terör örgütü olarak tanımlanan grupların yenilmesine yoğunlaşması çağrısı yapılıyor.

Tasarıda Afrin de dahil olmak üzere Suriye genelinde ateşkes ilan edilmesi talep ediliyor.

Karar taslağı bugün Strazburg'da yapılacak AP Genel Kurul oturumları sırasında oylanacak.
AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.