Hava Durumu

Erdoğan: Rejimin Kimyasal Saldırıları Cevapsız Kalamazdı, Operasyonu Doğru Buluyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Suriye saldırısı ile ilgili "Kimyasal saldırılar cevapsız kalamazdı. Operasyonu doğru buluyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2018 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2018 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Erdoğan: Rejimin Kimyasal Saldırıları Cevapsız Kalamazdı, Operasyonu Doğru Buluyorum
  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanABDİngiltere ve Fransa'nın Suriye'deki hava saldırıları ile ilgili ilk açıklamasını İstanbul'da AK Parti'nin Fatih İlçe Kongresi'nde yaptı.

Erdoğan, bu sabah füze ve uçaklarla Suriye'de rejim hedeflerine yönelik sınırlı olduğu açıklanan bir operasyon düzenlendiğini söyledi.

Erdoğan "Rejimin daha önce de çeşitli defalar yaptığı bu tür saldırıların cevapsız bırakılması elbette düşünülemezdi. Yapılan operasyonu doğru buluyoruz" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"SURİYE'YE YAPILAN OPERASYONU DOĞRU BULUYORUM"

"Son günlerde rejimin kimyasal saldırısının ardından ABD ve Rusya'nın başını çektiği restleşmeye şahit olduk. Bu sabah rejim hedeflerine operasyon yapıldı. Onun için bu gece de uykusuz geçti. Rejimin daha önce de çeşitli defalar yaptığı bu tür saldırıların cevapsız bırakılması düşünülemezdi. Bu bakımdan operasyonu doğru buluyoruz. Kimse bu kimyasal saldırının faili, bedelini ödemesi lazım. Ancak kimyasal saldırıya düzenlenen bu hassasiyetin konvansiyonel silahlarla katledilen yüz binlerce masum sivil için de gösterilmesini istiyoruz. Suriye'de oynanan oyun başkadır. Suriye'de yapılan iş, önce rejimin zulmüne sessiz kalmak, ardından bir terör örgütünün el altından destekleyip sahaya sürülmesi, sonra da başka bir terör örgütüyle asıl projeyi hayata geçirmektir.

"BİZ OYUNU ÇOKTAN ÇÖZDÜK"

Bunları kimse görmezden gelemez ama biz bunları hep konuştuk, hep söyledik. Biz bu oyunu çoktan çözdük. Biz eğer hedef DEAŞ'sa biz DEAŞ'la zaten savaşıyoruz ya. Biz DEAŞ'a karşı mücadelemizi verdik. Nerede? Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bin DEAŞ'lıyı biz oralardan etkisiz hale getirerek attık. Suriye'de halklar için bir adım atılacaksa tüm terör örgütlerine karşı aynı ilkeli tavrın ortaya konması gerekiyor. Suriye halkı rejim ile terör örgütleri arasında tercih yapmak zorunda bırakılmamalıdır. Sınırları içinde 3,5 milyon Suriyeliyi misafir eden bir ülke olarak bu sorunun çözülmesini en çok biz isteriz. Az önce kahve içtiğimiz yerde ders çalışan Suriyeliler gördüm. Biz ensar olan bir toplumdan, yıllar yılı Mekke'nin fethine hazırlanmış bir Peygamber'i gördük. Bu kolay bir şey değil. Sevgililer sevgilisi Peygamberimizi muhacir olarak Medine'ye ama Mekke'ye dönüşü manidardır. Muhacir olan Peygamberimiz Evelallah Mekke'nin fethini bitirdi.

"BAY KEMAL BU İŞLERDEN ANLAMAZ"

Bay Kemal bu işlerden anlamaz. Ama Bay Kemal bugün Hatay'a gidiyor. Hayırlı yolculuklar, biz dalga geçmeyiz, yeter ki gitsin. Yanına hangi sanatçıyı almış bakmayız. Yeter ki teröristleri yanına almasın. Adalet kavramı çok güzel bir kavram. Ama adalet yürüyüşü yaparken yanına teröristleri alırsan onun adı adalet olmaz, atalet olur.

ERDOĞAN'DAN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Birazdan Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşeceğiz. Bu arada Sayın Putin ile ve ABD ile de görüşeceğiz. Biz kendimiz ve Suriyeli kardeşlerimiz için doğru bildiğimiz yolda yürüyeceğiz. 5 yıl önce Esad ile ilgili düşüncelerimize dünya kulak kabartsaydı bugün bu hale gelmeyecekti. Malesef bir kulaklarından girdi bir kulaklarından çıktı. Dinlemediler. Sahada yolumuza devam ederken soruna Astana ve Cenevreçerçevesinde çözüm bulma gayretimizi de sürdüreceğiz. Son kriz dünyanın nasıl büyük bir tehdit altında olduğunu da koymuştur. Tüm dünyaya çağrıda bulunuyorum: Gelin, kimyasalıyla, konvansiyoneliyle kitle imha silahlarının her çeşidinin ve mevcut silahların geleceğini masaya yatıralım. Gelin, Suriye'de yaşanan son krizi yeni nükleer ve konvansiyonel silahlanma projelerine dev kaynaklar aktarmanın değil bu imkanları tüm insanlığın hayrına kullanmanın vesilesi haline getirelim. ABD ve Rusya'ya dedim ki: Gelin, 3,5 milyon mülteci sadece bizde var. Bu silahlanma yarışını bir kenara koyalım. Bu teröristleri buradan def edelim. Güvenli bölgeler oluşturalım dedim. Çok güzel dediler ama adım atmadılar. Suudi Arabistan'a da yaptım bu teklifi.

"HER SEÇİME BİR İMTİHAN NAZARIYLA BAKTIM"

Her seçimi milletimizin bize olan güveninin bir göstergesi olarak görüyorum. Her seçime bir imtihan nazarıyla baktım. En son imtihanımızı 16 Nisan'da verdik. İnşallah 2019 seçimi çok daha farklı olacak. Eğer isminiz Fatih ise sizinde Fatih gibi neticeler elde etmeniz gerekir. Burada Fatih Sultan Mehmet Han var. Yavuz Sultan Selim Han, Kanuni Sultan Süleyman Han var. Bu ne demek? Sorumluluğunuz çok büyük. Fatih İlçesi'ne hakettiği hizmetleri getirmek ecdadımıza sorumluluğumuzun da bir gereğidir. Benden bir şey istediler, Külliye'ye gelebilir miyiz dediler. Bende onlardan sizden 300 kişi istiyorum dedim. Külliye'ye gelecekler. Burası eskiden Sulukule idi. Hakkaten medeni bir Sulukule meydana geldi. İşe AK Parti bu demektir. Mezbelelikleri ele alıp modern hale getiren belediyeler demektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.