Hava Durumu

FETÖ davasında 69 öğrenciye tahliye

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin aralarında Hava Harp Okulu öğrencilerinin de bulunduğu 72'si tutuklu 75 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 69 öğrenci tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2017 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2017 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
FETÖ davasında 69 öğrenciye tahliye
 Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki 2 numaralı salonda İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesince görülen beşinci duruşmada, sanık ve avukatların talepleri alındı. Verilen aranın ardından ara kararları açıklayan mahkeme, tutuklu 69 öğrencinin yurt dışı çıkış yasağı ve diğer adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliyesini kararlaştırdı.


Mahkeme, sanıklardan Yüzbaşı Mesut Metin Kazancı ile teğmenler Harun Ay ve Burhanettin Koyuncu'nun ise tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne yazı yazılarak tüm sanıkların terör örgütü FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıp kullanmadıklarının sorulmasına hükmeden mahkeme, bir sonraki duruşmanın, 18 Mayıs'ta İstanbul Adalet Sarayı'nda görülmesini hükme bağladı.




Kaynak: AA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.