Hava Durumu

FETÖ'nün TSK içindeki yapılanmasına 8 ilde yeni operasyon

Bursa merkezli 8 ildeki operasyonda 7 teğmenin de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2017 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2017 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
FETÖ'nün TSK içindeki yapılanmasına 8 ilde yeni operasyon
 Bursa'da FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki eylem ve faaliyetlerine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 7'si teğmen 13 şüpheli adliyeye sevk edildi. Yapılan çalışmalarda örgütün askeriyeye seçtiği elemanlara göz ve baş işaretleri ile gizlice namaz kılmalarını, gerekirse alkol almalarını, soran olursa kız arkadaşlarının olduğunu söyledikleri ortaya çıktı. 
Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışmalar yaptı. Çalışmalar kapsamında, askeriyeye yönlendirilecek şahıslarla alakalı senede bir defa il genelinde seviye tespit sınavı yapıldığı, bu sınavda cemaatin askeri okullara ve polis kolejine hazırlanacak öğrencilerin belirledikleri, sınav için il talebe imamının görevlendirdikleri, bu imamların fiziki durumları iyi olan öğrencileri gözlemlediği, sınav sonrasında başarı sırası yüksek olan ve fiziki durumu iyi olan öğrencilerin tespit ettikleri, bu öğrencilerin kayıtlarının FETÖ'cü dershane tarafından yapılmadığı, ailelerinin ikna edilerek başka dershanelere gönderildiği, ancak bu öğrencilerin örgüt evlerinde tespitlerini yapan şahıslar tarafından askeri okullara ve polis kolejlerine hazırlandıklarını tespit etti.

"SORAN OLURSA ALKOL KULLANDIĞINI SÖYLEYİN"
Ayrıca askeri okullara yönlendirilen öğrencilerin orta okul dönemlerinde başarılı olduğu ve FETÖ/PDY'nin dershanelerine gittiği anlaşıldı. Öğrencilerin askeri okul sınavlarını kazandıktan sonra gizliliğe çok önem verilmeye başladığı, askeri okullara kayıt yaptırdıktan sonra sorumlu olan örgüt ağabeylerinin değiştiği, sohbet adı altında haftada bir yapılan örgütsel toplantıların 15 günde bir veya ayda 1 yapılmaya başlandığı belirlendi. 
Ayrıca askeri okula yerleştirilen öğrencilerin kendilerinden sorumlu olan mahrem imamlar ile cep telefonları ile irtibatı kestiği, mahrem imamlar tarafından öğrencilerden iki veya en fazla üç kişilik badi sistemi oluşturulduğu vurgulandı. Bu şekilde toplantı yapan öğrenciler, kendilerini deşifre etmemeleri için alenen namaz kılmadığı anlaşıldı. İma yoluyla (göz ve baş işaretleri ile gizlice) namaz kılabilecekleri toplantı ağabeyleri tarafından anlatılan öğrenciler abdestlerini seramik, toprak ve taşa el sürerek teyemmümle alabilecekleri, gerekirse alkol almalarını ve soran olursa alkol kullandıklarını ve kız arkadaşlarının olduğunu söylemeleri şeklinde talimat almışlar.
Ayrıca FETÖ/PDY tarafından askeri okula yerleştirilen öğrencilerin mezun olduktan sonra da görev yaptıkları yerlerde bu örgüt ile ilişkilerinin devam ettiği ve imamlar tarafından örgüt için istenen paraları verdikleri ortaya çıktı.
Yapılan çalışmaların ardından askeri okul sınavlarına hazırlanan ve FETÖ/PDY terör örgütü tarafından TSK içine yerleştirdiği şeklinde bilgilere ulaşılan 2 teğmen, 3 ihraç teğmen ile 2'si astsubay olmak üzere 7 kişi tutuklandı. 
Bu kapsamda devam eden çalışmalarda Bursa merkezli 8 ilde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 7 teğmen, 1 ihraç teğmen, 2 astsubay, 1 uzman jandarma, 1 hemşire, 1 ihraç harp akademisi öğrencisi toplam 13 kişi adliyeye sevk edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.