Hava Durumu

HAKKARİ ŞEHİTLERİNE GÖZYAŞLI VEDA

Hakkari'de, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 4 asker, memleketlerinde düzenlenen cenaze törenlerinde, son yolculuklarına uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2019 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2019 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
HAKKARİ ŞEHİTLERİNE GÖZYAŞLI VEDA

Çukurca ile Yüksekova ilçeleri arasındaki Seriveri bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine, önceki akşam PKK’lı teröristlerce ateş açıldı. Çıkan çatışmada sözleşmeli erler Erhan Çiyapul (22), Şevket Çetin (27), Yener Kırıkçı (26) ve Murat Şahin (25) şehit oldu. 6 asker de yaralandı. Yaralı askerler, çatışma bölgesinden helikopterle alınarak hastanelere kaldırıldı. Şehit acısı Ankara, Kırıkkale, Giresun ve Iğdır’a düştü. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Erhan Çiyapul'un cenazesi, Hakkari'de düzenlenen törenin ardından memleketi Iğdır'ın Aralık ilçesine getirildi. Şehidin cenazesi ilk önce Karşıyaka Mahallesi'ndeki evinin önüne götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından, Gözel ve Ahmet Çiyapul çiftinin 8 çocuğundan biri olan şehit Erhan Çiyapul için Karasu Cami'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına, Vali Enver Ünlü, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başakçı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, kurum müdürleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Sözleşmeli Er Erhan Çiyapul'un cenazesi Asri Mezarlıkta gözyaşlarıyla toprağa verildi. KIRIKKALE’DE GÖZYAŞI SEL OLDU Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin'in cenazesi, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nin morgundan alınarak, Nur Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, il protokolü ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenaze töreninde baba Doğan, anne Havva Çetin ve şehidin yakınları, taziyeleri kabul etti. Yakınları, şehit Şevket Çetin'in Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü. 5 çocuğundan birini kaybetmenin üzüntüsü yaşayan Havva Çetin, "Damatlığını göremedim, seni cennete uğurladım. 4 oğlum da vatana feda olsun" dedi. Anne Çetin, daha sonra şehit oğlunun tabutu başındaki fotoğrafı öptü. DAYISI DA ŞEHİT OLMUŞ Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'nın cenazesi, Hakkâri'de düzenlenen törenin ardından memleketi Ankara'nın Çubuk ilçesine getirildi. Şehidin cenazesi, ailesinin evine götürülerek helallik alındıktan sonra Çubuk Akkuzulu Mahallesi'ndeki Eski Cami'ye getirildi. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Törende şehidin annesi Ayşe ve babası Mustafa Kırıkçı, gözyaşlarına boğuldu. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Kırıkçı, köy mezarlığında toprağa verildi.  Yener Kırıkçı'nın dayısı Yüksel Tuzcu'nun da 1993 yılında Hakkâri'nin Çukurca ilçesi Üzümlü Karakolu'na PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olduğu belirtildi.

10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Murat Şahin'in cenazesi, Giresun'un Espiye ilçesindeki Ulu Cami Meydanı'na getirildi. Burada öğle vakti düzenlenen cenaze törenine; Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, milletvekilleri ile şehidin babası Alahittin Şahin (56), annesi Ayşe Şahin (50), kardeşleri ve nişanlısı Hacer Ök ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehidin acılı babası, annesi, kardeşleri ve nişanlısı taziyeleri kabul etti. Havanın yağmurlu olmasına rağmen meydanı dolduranlar, ellerinde Türk bayrağı taşıyarak, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.