Hava Durumu

İrgil: “2 bin 591 kanun teklifi komisyon raflarında tozlanıyor”

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “30 Mayıs 2017 tarihi itibariyle komisyonlarda bulunan ve görüşülmeyi bekleyen toplamda 2 bin 591 kanun teklifi ve tasarısı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2017 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2017 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İrgil: “2 bin 591 kanun teklifi komisyon raflarında tozlanıyor”
 Meclis’in yasama faaliyetinin en önemli unsuru olan TBMM İhtisas Komisyonlarının biriken işlere rağmen çalışmadığını iddia eden İrgil, “Toplumun daha iyi ve kaliteli yaşam şartlarına kavuşması ve sorunların çözümüne yönelik gerekli düzenlemeleri içeren birçok kanun teklifi şu anda komisyonların raflarında tozlanıyor” diye konuştu.

TBMM Başkanına konuyla ilgili bir soru önergesi veren İrgil, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “Bir kez de buradan kamuoyunun önünde soruyoruz Sayın İsmail Kahraman; TBMM İçtüzüğüne göre Meclis Başkanı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonlarını denetlemek; işlerde birikme olması halinde komisyon başkanı ve üyelerini uyarmak ve durumu Genel Kurulun bilgisine sunmak durumundasınız. Bugün komisyonlarda 2 bin 591 kanun teklif/tasarı görüşülmeyi beklerken, Meclis Başkanı olarak daha kaç kanun teklif/tasarının komisyonların raflarında tozlanmasına müsaade edeceksiniz? Sizin kanaatinize göre işlerde birikme olması için asgari sayı nedir?” dedi.

Meclis’in en önemli görevinin yasama, milletvekillerinin ise toplumun daha iyi ve kaliteli yaşam şartlarına kavuşması için gerekli düzenlemeleri teklif etmek, tartışmak ve kanunlaştırmak olduğunu ifade eden İrgil 2015’ten buyana Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda 524, İçişleri Komisyonunda 514, Adalet Komisyonunda 420, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda 278, Anayasa Komisyonunda 168, Milli Savunma Komisyonunda 119, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda 117, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda 114, Kadın, Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda 95, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda 93, Dışişleri Komisyonunda 92, Çevre Komisyonunda 38, Avrupa Birliği Uyum Komisyonunda ise 19 kanun teklifi ve tasarısının görüşülmeyi beklediğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.