Hava Durumu

Jette Ölen 7 Kız Arkadaşa Veda! Mina'nın Nişanlısı, Tabutuna Omuz Verip Eliyle Sevdi

İran'da düşen jette ölen 4 kız arkadaş son yolculuklarına gözyaşlarıyla uğurlanırken, Mina Başaran, Burcu Gündoğar Urfalı ve Sinem Akay'ın cenazelerini aileleri aldı. Mina'nın nişanlısı, tabutuna omuz verip eliyle sevdi

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Jette Ölen 7 Kız Arkadaşa Veda! Mina'nın Nişanlısı, Tabutuna Omuz Verip Eliyle Sevdi
 Geçtiğimiz Pazar günü İran'da düşen jette hayatını kaybeden Mina Başaran, Burcu Urfalı, Sinem Akay, Ayşe And, Aslı İzmirli, Jasmin Buruh, Liana Hananel, Eda Uslu ve Melike Kuvvet için bugün cenaze töreni düzenlendi. İlk olarak Lianna Hananel için Ulus'taki Musevi Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Törenin ardından toprağa verildi.

MİNA'NIN CENAZESİNİ ANNESİ, KARDEŞİ VE NİŞANLISI ALDI

İran'da düşen uçakta hayatını kaybeden Mina Başaran'ın cenazesini, annesi, kardeşi ve nişanlısı Murat Gezer, Kozlu Mezarlığı'ndan teslim aldı. Gezer nişanlısının tabutunu cenaze aracına kadar omzunda taşıdı.

TABUTUNU OMUZUNDA TAŞIYIP ELİYLE SEVDİ

İran'da düşen uçakta hayatını kaybeden Mina Başaran ve Sinem Akay'ın cenazesi Kozlu Mezarlığı'ndan ailelerince teslim alındı. Mina Başaran'ın acılı nişanlısı Murat Gezer, nişanlısının tabutunu omuzlayarak cenaze aracına kadar taşıdı. Gezer, cenaze aracına konulan tabutu eliyle sevdi.

Daha sonra Mina Başaran'ın cenazesi törenin düzenleneceği camiye götürüldü.

"MİNİK KALPLİ MELEĞİM"

Mina Başaran'ın nişanlısı Murat Gezer gazetelerde duygusal bir ölüm ilanı yayınladı. Gezer, Başaran'a "Minik kalpli" meleğim diyerek hitap etti. Gezer ilanda, "Minik kalpli meleğim seni çok seviyorum beni bekle... Murty'n" dedi.

Murat Gezer geçen Ekim ayında düzenlenen bir törenle Mina Başaran ile nişanlanmıştı. İkili, 14 Nisan 2018'de dünya evine girmeye hazırlanıyordu.

LİANA VE JASMİN TOPRAĞA VERİLDİ

İran'daki kazanın kurbanları arasında olan Liana Hananel için saat 12.00'de Ulus Musevi Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Hananel'in ailesi, arkadaşları ve çok sayıda yakını katıldı. Törenin ardından Hananel'in tabutu omuzlara alınarak defnedileceği mezarlığa götürüldü. Bu sırada Liana Hananel'in eşi Erol Hananel'in gözyaşları içinde tabutu omuzladığı görüldü.

Aynı uçak kazasında ölen Jasmin Baruh için de Aşkenaz Musevi Cemaati Mezarlığı'nda saat 13.30'da tören düzenlendi. Törene Baruh'un ailesi, arkadaşları ve yakınları katıldı. Törenin ardından Jasmin Baruh burada toprağa verildi.
KABİN MEMURU EDA'NIN ANNESİ, GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

İran'da düşen jette hayatını kaybeden 41 yaşındaki kabin memuru Eda Uslu için cenaze töreni düzenleniyor. Uslu'nun tabutu sevenlerinin omuzlarında cenaze töreninin düzenleneceği Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii'ne getirildi. Burada Uslu'nun annesi, kız kardeşi ve ağabeyi taziyeleri kabul etti. Acılı ailenin tabut başında uzun süre gözyaşı döktüğü görüldü. Uslu için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı.

TABUTUNA GELİN DUVAĞI KONULDU

Eda Uslu'nun tabutunun önüne ailesi tarafından fotoğrafı konuldu. Tabutun üstüne ise bekar olan Uslu için gelin duvağı yerleştirildi.

Kılınan namazın ardından Eda Uslu'nun cenazesi defnedilmek üzere Hadımköy Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze namazına katılan onlarca kişilik kalabalık havadan da görüntülendi.
AYŞE VE ASLI İÇİN ZİNCİRLİKUYU'DA ORTAK TÖREN

Ayşe And ve Aslı İzmirlinin cenazeleri saat 12.00 sıralarında Zincirlikuyu Camii'ne getirildi. Cenaze aracından indirilen Ayşe And'ın tabutuna annesi Ayşıl Eke de gözyaşları içinde omuz verdi. Tabutu musalla taşına kadar omuzlarında taşıyan anne, uzun süre tabuta sarılarak ağladı.

Aslı İzmirli'nin tabutunun başında da annesi annesi Gülay ve babası Coşkun İzmirli bekledi. Anne ve baba gözyaşlarına boğuldu. Her iki arkadaşın tabutları yan yana konuldu. Cenaze namazları kılanan Ayşe And ve Aslı İzmirli, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlıklarında toprağa verilecek.

MELİKE KUVVET'İN TABUTUNA PİLOT TULUMU KONULDU

Pilot Melike Kuvvet'in cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Kuvvet'in cenazesi gece yarısı uçakla memleketi Konya'ya getirildi. Kadın pilot için defnedileceği Üçler Mezarlığı yanındaki Hacıveyis Camiine cenaze töreni düzenlendi.

Törene ailesinin yanı sıra yakın arkadaşları ve uçuş okulu öğrencileri de katıldı. Anne Emine, ablası İlknur Kuvvet ve yakınları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşları döktü. Kadın pilotun tabutuna Binbaşı rütbeli pilot uçuş tulumu bırakılırken daha önce birlikte görev yaptığı arkadaşları saygı nöbeti tuttu. Merve Kuvvet, öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

ZEYNEP COŞKUN YARIN BURSA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

 Zeynep Coşkun yarın Bursa'da defnedilecek. Düşen jette hayatını kaybeden kaptan pilot Beril Gebeş'in cenazesi için kimlik tespit çalışmaları ise İran'da sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.