Hava Durumu

Kapatılan üniversite öğrencileri yeni okullarına yerleşti

Cuma günü itibariyle kapatılan üniversite öğrencileri yeni okullarına yerleşti. Sürecin başından beri takipçisi olan TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, “Bu çocukların öğrenim haklarının devamını önemsiyorduk, nihayet yeni okullarına başlamalarından mutluyuz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2016 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2016 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kapatılan üniversite öğrencileri yeni okullarına yerleşti
 15 Temmuz sonrası OHAL ile 15 vakıf üniversitesinin kapatılması sonucu bu üniversitelerde okuyan 65 bin öğrenci açıkta kalmıştı. Öğrenciler, ÖSYM tarafından yeniden yapılan yerleştirmeler ve YÖK’ün tanıdığı özel öğrencilik hakkıyla yeni okullarına kayıtlarını yaptırdı.

Konuyla ilgili süreci değerlendiren CHP’li Ceyhun İrgil, “Genel olarak sorunumuz öğrencilerin yeni okullarına kavuşmaları ve öğrenimlerine devam etmeleriydi. Bu noktada CHP olarak üzerimize düşen sorumluluğu ve duyarlılığı yerine getirdiğimizi düşünüyorum.  65 bin öğrenci üniversitelerine yerleşti” dedi.

YÖK’Ü YOK SAYANI, YÖK’E BİLDİRİN                                

İrgil, bundan sonraki süreçte öğrencilerin bireysel uğraşlarının önemli olduğunu vurgulayarak öğrencilerin YÖK kararlarına uymayan üniversiteleri de YÖK’e bildirmesini söyledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.