Hava Durumu

Kılıçdaroğlu ile Görüşen Başbakan'dan Afrin Operasyonu Açıklaması: Şu Ana Kadar Asker Kaybımız Yok

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden sonra Afrin operasyonuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Şu ana kadar asker kaybımız yok." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kılıçdaroğlu ile Görüşen Başbakan'dan Afrin Operasyonu Açıklaması: Şu Ana Kadar Asker Kaybımız Yok
 Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. İki isim, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı harekatını ele aldı. Gerçekleşen görüşme sonrası Başbakan Binali Yıldırım, Şu ana kadar asker kaybımız yoktur.'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

"OPERASYON KAÇINILMAZDI"

Yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından ilk açıklamayı yapan Kılıçdaroğlu, "Son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Zeytin Dalı Harekatı kaçınılmaz olarak ülkenin gündemine geldi. En büyük arzumuz kimsenin burnunun kanamadan operasyonun tamamlanmasıdır. Askerlerimiz görev yaparken Suriye'nin toprak bütünlüğüne de katkı yapıyorlar" dedi.

Başbakan'ın açıklamaları:

HASSASİYETİMİZ TÜRKİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜDÜR"

Başbakan Binali Yıldırım da "Terör faaliyetlerini yok etmek amacıyla bir harekat başlattık. Hassasiyetimiz Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür. Harekat devam etmektedir" dedi.

"CILIZ SESLER ÇIKIYOR, KAYDA DEĞER OLAY YOK"

Kilis'e taciz atışlarının yapıldığını kaydeden Başbakan, siyasi partilerin, ana muhalefet ve MHP'nin bu harekata tam destek verdiğini söyledi. Yıldırım, "Cılız sesler çıkmakla beraber kayda değer olay yoktur. Bölücü mesajlar soruşturmaya tabii tutuluyor" dedi.

DÜN DE TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞLERDİ

 Başbakan Yıldırım, dün Almanya'da bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile telefonla görüşmüş, Afrin'e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgi vermişti.

BAKANLAR KURULU TOPLANACAK

 Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı'nda bugün 15:00'te Çankaya Köşkü'nde toplanacak. Toplantının ana gündemi Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı olacak. Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamalarda bulunacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.